Home » D:News » Gloante, paine, bere, iaurt, hartie si alte 180 de lucruri facute din porci

Gloante, paine, bere, iaurt, hartie si alte 180 de lucruri facute din porci

Gloante, paine, bere, iaurt, hartie si alte 180 de lucruri facute din porci
Publicat: 06.10.2009
In mod normal nicio parte din trupul banalului porc nu este irosita de industria moderna de consum. O cercetatoare britanica a avut curiozitatea sa investigheze drumul unei carcase proaspete de porc sacrificat intr-un abator. Spre surpriza sa a descoperit ca porcul in cauza a sfarsit sub forma a nu mai putin de 180 de produse in care nu ne-am astepta in mod normal sa gasim ramasite de …porc !

„La fel ca multi oameni nu aveam nici cea mai mica idee
referitor la ce se intampla cu cadavrul unui porc care paraseste
abatorul. Am avut parte de acordul unui crescator de porci si,
astfel, am urmarit intinerariul porcului cu numarul de
indentificare 05049. Am fost socata sa descopar ce s-a intamplat cu
el”, declara Christein Maidertsma in varsta de 29 ani.

Astfel, inghetata contine gelatina extrasa din oasele de proc,
gelatina care regleaza cristalizarea zaharului si incetineste
procesul de topire. Fertilizatorii contin o mare parte de par de
porc
procesat. Sampoanele contin acizi grasi extrasi din oasele
porcilor, aceiasi acizi grasi dau stralucire sampoanelor. Sucurile
de fructe au parte de aceeasi gelatina porcina folosita pentru
limpezire. Painea contine proteine extrase din par de porc,
proteine care o mentin proaspata pentru mai multe zile. Gelatina
din oase este folosita la transportul in siguranta a prafului de
pusca si corditei folosite la asamblarea gloantelor si cartuselor.
Tamburinele orchestrelor moderne sunt realizate din vezica urinara
a porcului.

Aceeasi gelatina din oase este folosita la limpezirea vinului
inainte de a fi imbuteliat in marile lanturi industriale. Gelatina
mai are un rol capital la imbunatatirea rigiditatii si reducerea
umezelii colilor de hartie. Calciul extras direct din oase de porc
este adaugat in multe marci de iaurt. Hemoglobina din sangele
porcesc este folosita in toate filtrele de tigari pentru a
incetini accesul numeroaselor substante toxice in plamanii
fumatorilor.

Glicerina din oase este folosita pe scara larga pentru a imbunatati
textura pastei de dinti. Colagenul porcesc este adaugat in
majoritatea cremelor cosmetice faciale deoarece reduce ridurile mai
bine decat orice alta substanta. Acelasi colagen abunda in
batoanele proteice folosite pe scara larga de culturisti. Gelatina
este adaugata in bere deoarece actioneaza ca un agent de limpezire
reactionand cu substantele amare si taninul. Si lista continua pana
la numarul 180…

Studiul a provocat numeroase scandaluri in cadrul comunitatilor
iudaice si musulmane din Marea Britanie.

Sursa : DailyMail

CITESTE SI :

Singurul porc din Afganistan a intrat
in carantina

Uneori, carnea de pui nu e ceea ce
crezi

Purcelul cu doua raturi si trei
ochi atrage atentia tuturor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase