Prima mentiune a acestor practici apare din anul 1687, atunci cand locuitorii din satele Fieschertal si Fiesch au organizat o procesiune solemna in care toti credinciosii s-au rugat pentru stoparea cresterii ghetarului Aletsch, ale carui dimensiuni le ameninta casele. Ca sa fie siguri ca rugaciunile vor fi ascultate, satenii au organizat procesiunea in fiecare an, incepand cu anul 1862.
Acum, aceiasi sateni si-au dat seama ca au gresit, si vor sa ii ceara Papei sa schimbe rugaciunea. „Locuitorii din Fieschertal si Fiesch si optimisti si cred ca in septembrie sau, cel mai tarziu, octombrie, vor fi primiti in audienta iar soarta ghetarilor se va schimba in bine”, declara un purtator de cuvant al acestora.
In ultimul deceniu, ghetarii elvetienii si-au redus suprafata cu peste 12 procente, atingand cea mai mare rata de topire din istorie. Meteorologii estimeaza, insa, ca temperaturile vor creste in Elvetia cu 1,8 grade Celsius pe timpul iernii si cu 2,5 grade Celsius pana in vara anului 2050.
Sursa: YahooNews
CITESTE SI: