Home » D:News » Ai ceea ce trebuie pentru a fi astronaut?

Ai ceea ce trebuie pentru a fi astronaut?

Ai ceea ce trebuie pentru a fi astronaut?
Publicat: 21.07.2009
Sa fii astronaut nu este cea mai simpla meserie din lume, iar antrenamentele premergatoare pot fi unele dintre cele mai dure. Exista insa si conditii pe care sa le indeplinesti inainte de ajunge pe terenurile de antrenament ale NASA. Si pentru agentia spatiala americana scoate cateva posturi la concurs ne-am gandit ca ar fi bine sa aflati care sunt cateva dintre aceste conditii.

Esti licentiat in biologie, fizica, matematica sau inginerie?
Daca nu ai nici una dintre aceste diplome ai face bine sa te intorci pe bancile scolii. Absolut toti astronautii sunt obligati sa isi obtina licenta pentru macar una dintre aceste discipline. Ca un exemplu, Neil Armstrong a fost nevoit sa terminte un masterat in inginerie aeronautica, iar Buzz Aldrin era deja doctorand.

Esti intr-o forma fizica buna? Ai o vedere si o tensiune a sangelui excelente? Masori intre  158 si 192 centimetri inaltime?
Atunci poti spune ca ai trecut unul dintre primele teste. Spunem „unul dintre primele” pentru ca examenele prin care trebuie sa treci sunt numeroase si le depasesc uneori in dificultate chiar si pe cele militare.

Stii sa inoti?
Daca nu ai invatat pana acum sa inoti este cazul sa inveti cat mai repede. NASA nu ii accepta decat pe cei care stiu sa inoate la perfectie si care poseda un certificat de scufundator. Asta doar pentru a putea demara antrenamentele in vederea viitoarelor aselenizari sau chiar amartizari. Pentru cei interesati, proba obligatorie prevede traversarea unui bazin de 75 de metri. A, si sa nu uitam. In tot acest timp trebuie sa fii imbracat intr-un costum complet de astronaut.

Ai peste 1000 de ore de zbor cu un avion?

Aceasta cerinta nu ii are in vedere decat pe cei care viseaza sa piloteze nava spatiala care va ajunge pe Luna sau pe Marte. Trebuie spus ca in afara orelor de zbor, un pilot care viseaza sa ajunga in cosmos trebuie sa treaca cu brio si restul probelor de mai sus.

Mai multe despre cerintele NASA aflati de aici.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase