Studiul lansat de acestia a fost determinat de cercetari anterioare care demonstrau fara echivoc ca unul din trei oameni care beneficiasera de un transplant de organe, credeau cu tarie ca au mostenit astfel si o parte din caracterul persoanei donatoare. Profesorul Bruce Hood, cercetator in cadrul Universitatii din Bristol a testat efectele informatiilor referitoare la conduita morala a donatorilor de organe, asupra unui numar de 20 de studenti pusi sa isi imagineze ca au nevoie urgenta de un transplant de inima.
Studentilor in cauza li s-au prezentat apoi fotografii ale unor persoane straine, fiind ulterior pusi sa isi aleaga donatorul ideal de organe. Studentii au ales in majoritate covarsitoare fotografile unor persoane cu aspect calm, linistit, despre care isi imaginasera ca sunt bune la suflet si iubitoare. Studentii au intampinat dificulati de acceptare de ordin psihic atunci cand au fost pusi in fata situatiei de a accepta un transplant de inima de la o persooana condamnata pentru crima.
Profesorul Hood merge si mai departe, amintind despre un caz real in care unei adolescente britanice i s-a transplantat o inima impotriva vointei sale, fata refuzand initial trasplantul deoarece era convinsa ca isi va schimba personalitatea din cauza ca va trai cu inima altcuiva in piept.
“Un astfel de incident explica motivele pentru care oamenii simt repulsie la gandul ca vor primi un organ de la un ucigas. Pe scurt, sunt ferm convinsi ca odata cu organul care le salveza de fapt viata, vor primi o parte din personalitatea si spiritul proprietarului originar” , incheie profesorul Hood.
Sursa : BBCNews
CITESTE SI :