Conform afirmatiilor generalului Ratnikov, Rusia lucreaza la arma psihotronica inca din anii 1920-1930, iar pana la mijlocul anilor ’80 in toate marile orase ale defunctei URSS existau centre secrete detinute de fostul KGB si destinate experimentarii impactului generatoarelor psihotronice asupra populatiei. Desi in mod oficial aceste laboratoare secrete au fost inchise dupa destramarea URSS, miile de cercetatori au ramas sa lucreze in continuare la dezvoltarea noilor prototipuri de arme care actioneaza asupra psihicului uman. Potrivit acelorasi surse, este cunoscut si acceptat faptul ca multi cercetatori precum academicienii Viktor Kandyba si fiul sau continua cercetarile in acesta directie in cadrul unor centre din Sankt Petersburg, iar academicianul Vlail Kaznacheyev lucreaza la poiecte similare in orasul Novosibirsk.
Generalul Ratnikov este de parere ca in cel mult 10 ani de acum incolo, armele psihotronice vor fi mai eficiente si mai periculoase decat cele atomice sau nucleare, fiind capabile sa distruga moralul si psihicul unor tari intregi, transformandu-le cetatenii in personaje fara vointa sau discernamant de tip “zombie”. Astfel de arme sunt capabile sa controleze comportamentul populatiei, sa le altereze serios functiile psihicului si chiar sa convinga oamenii sa comite sinucideri in masa.
Astel de arme neconventionale sunt detinute si imbunatatite permanent si de catre fortele armate ale altor state. Raportul generalului rus mentioneaza ca americanii se folosesc indeosebi de sistemele psihofizice de inspiratie orientala, carora li se adauga metode din hipnoza si tehnologii ultramoderne de stimulare psihica. Israelienii, in schimb, ar apela la metodele matematice si formulele magice continute in universul ezoteric al Kabbalei. Japonezii s-ar baza pe metodele parapsihologice, in timp ce fortele nord-coreene si pakistaneze apeleaza la metode care cauzeaza disfunctii ale organelor interne sau provoaca moartea de la distanta a inamicului.
Sursa : Pravda
CITESTE SI :
Armata de roboti ameninta suprematia umana?
In timpul primului razboi mondial, Serviciul de Informatii Rus a colaborat cu Armata Romana