In prezent, nu exista legi care sa impiedice carnea, laptele,branzeturile sau ouale care provin de la animale clonate sa intre in lantul alimentar. Uniunea Europeana si Britain Food Standards Agency incearca sa se decida asupra modului in care aceste produse ar putea fi valorificate. Intre timp, noul studiu a revelat faptul ca 25 000 de consumatori nu sunt de acord cu consumul carnii clonate, in vreme ce 84% dintre europeni sunt de parere ca nu suntem inca indeajuns de informati asupra efectelor secundare si asupra modului in care sanatatea noastra poate fi afectata pe termen lung ca urmare a consumului acestor produse.
Participantii la studiu au marcat importanta eticii in procesul clonarii, deoarece majoritatea animalelor sufera destul de mult. In cazul unora, fetii mor inainte de a se naste, ca urmare a malformatiilor si deformarilor de care sufera. In opinia a 58% dintre acestia, clonarea animalelor cu scopul de a obtine hrana nu poate fi justificata. Consumatorii europeni cer institutiilor abilitate sa interzica fermele cu animale clonate si importul produselor de acest fel din Statele Unite.
Sursa: Daily Mail