Un experiment recent arata ca exista beneficii la nivelul populatiei in cazul consumului de cafea. “Cu toate acestea este foarte dificil sa facem recomandari individuale in ceea ce priveste consumul optim de cafea”, declara dr. Ahmed El-Sohemy, profesor asociat al Universitatii din Toronto.
Studiul acestuia a aratat modul in care consumul de cafea poate micsora sau mari riscul unui infarct. Aceasta variatie este data de capacitatea corpului de a procesa si folosi corespunzator cantitatea de cafea bauta, ceea ce difera de la persoana la persoana.
“Este destul de greu sa iti dai seama cat de eficient proceseaza corpul tau cafeaua, de aceea este dificil de aproximat doza optima de cafeina zilnica pentru fiecare individ.”, continua acesta.
Tocmai aceste variatii individuale marcheaza diferenta dintre cat de mult este prea mult. O cantitate de cafeina care da rezultate bune pentru o persoana, poate afecta negativ o alta. De aici, rezultatele contradictorii ale studiilor efectuate pana in prezent asupra consumului de cafea, care aratau fie ca aceasta duce la intensificarea problemelor cardiace, fie ca previne aparitia acestora.
Sursa: Reuters