Datand din perioada 33-70 e.n., capela sapata in stanca servea atat ca templu cat si ca locuinta pentru un grup de aproximativ 70 de crestini care parasise Ierusalimul din cauza persecutiilor la care erau supus de catre administratia romana. Crestinii iordanieni si-au practicat religia in secret timp de cateva sute de ani, sunt de parere specialistii, pana in momentul in care Imperiul Roman adopta Crestinismul drept religie oficiala.
Capela a fost descoperita in Rihab, zona din nordul Iordaniei, sub o alta biserica straveche, ce purta hramul Sf. Gheorghe. Aceasta are circa 12 metri lungime si sapte metri latime si este separata in doua sectiuni, una circulara dedicata preotului si o alta dotata cu scaune din piatra pentru credinciosi. In grota exista si un tunel care conduce la un rezervor de apa folosit in urma cu aproape 2000 de ani de catre crestinii iordanieni.
Arheologii au descoperit chiar si o incriptie care se refera la „Cei 70 binecuvantati de Dumnezeu”, aceasta fiind una dintre primele marturii ale existentei crestinismului. Totodata, cercetatorii au scos la iveala mai multe artefacte stravechi constand in obiecte de lut, monede, cruci de lemn si mai multe inscriptii cu numele Sf. Gheorghe.
Sursa: BBC