Mai mult de 350 de experti din 36 de tari printre care Franta, Spania, Statele Unite, Noua Zeelanda si Australia, au luat parte la conferinta ce a avut loc in Barcelona.
Seful “Institului de Cercetari Agricole” din Franta, Bernard Seguin, a declarat: “Consecintele incalzirii globale se resimt deja, strugurii sunt copti cu 10 zile mai devreme decat in trecut in aproape toate regiunile producatoare de struguri”.
Boabele de struguri se coc mai repede din cauza temperaturilor foarte mari si din cauza lipsei de apa din subsol. Din aceasta cauza, rezulta un vin cu un grad mai ridicat de alcool si cu o aciditate mai mica, ceea ce poate distruge savoarea unui vin de calitate.
Pe langa aceste dezavantaje, mai apare inca unul legat de pret, deoarece unele tari se aplica taxe la produsele alcoolice in functie de gradul de alcool al acestora.
Concluziile acestei conferinte sunt sumbre pentru producatorii de vin, deoarece zonele in care inca se produce un vin de calitate nu vor mai beneficia pe viitor de un climat vaforabil, ceea ce va duce la pierderea faimei cucerite de-alungul timpului.
Sursa: dsc.discovery.com