Volvo vrea ca întreaga gamă să fie complet electrică până în 2030
Întreaga gamă de mașini Volvo va fi complet electrică până în 2030, a anunțat marți compania, care se alătură unui număr tot mai mare de producători de automobile care intenționează să elimine treptat motoarele cu ardere internă până la sfârșitul acestui deceniu, anunță Reuters.
„Sunt absolut convins că nu vor exista clienți care să vrea cu adevărat să rămână cu un motor pe benzină”, a declarat reporterilor Håkan Samuelsson, șeful executivului Volvo, la întrebarea despre cererea viitoare de vehicule electrice. „Suntem convinși că o mașină electrică este mai atractivă pentru clienți.”
Producătorul auto suedez a declarat că 50% din vânzările sale globale ar trebui să fie mașini complet electrice până în 2025 și cealaltă jumătate modele hibride.
O nouă familie de mașini electrice
Deținută de Zhejiang Geely Holding Group din Hangzhou, Volvo a declarat că va lansa o nouă familie de mașini electrice în următorii câțiva ani, toate acestea fiind vândute doar online. Volvo vrea să lanseze marți cel de-al doilea model complet electric, C40.
Producătorii de autovehicule sunt în competiție pentru a trece la modele cu emisii zero, întrucât se confruntă cu obiective de emisii de CO2 în Europa și China, precum și cu interdicțiile care apar în unele țări în privința vehiculelor cu combustibili fosili.
Luna trecută, Ford Motor Co a declarat că gama sa din Europa va fi complet electrică până în 2030, în timp ce unitatea Tata Motors, Jaguar Land Rover, a declarat că marca Jaguar va fi complet electrică până în 2025, iar producătorul auto va lansa modele electrice ale întregii sale linii până în 2030.
Electrificarea este costisitoare pentru producătorii de automobile
Și în noiembrie anul trecut, Bentley, deținut de Volkswagen, a declarat că modelele sale vor fi toate electrice până în 2030, potrivit Mediafax.
Electrificarea este costisitoare pentru producătorii de automobile și, cum vehiculele electrice au mai puține piese în mișcare, se așteaptă ca numărul locurilor de muncă în industria auto să scadă.
Săptămâna trecută, șeful diviziei de camioane Daimler AG a declarat că funcționarea electrică va costa mii de locuri de muncă în fabricile companiei din Germania.