Cu toții îl asociem pe Charles Darwin cu teoria selecției naturale, dar acesta a fost interesat și de medicină. De ce a renunțat Charles Darwin la facultatea de medicină?
De ce a renunțat Charles Darwin la facultatea de medicină? Motivul este surprinzător de simplu.
Darwin a abandonat facultatea de medicină după ce a fost foarte afectat de vederea unei intervenții chirurgicale (la acea vreme nu exista anestezie pentru pacienți), potrivit Britannica.
Charles Robert Darwin s-a născut pe 12 februarie 1809 în Shrewsbury, Anglia. Părinții săi au fost dr. Robert și Susannah Darwin, iar bunicul său, Erasmus Darwin, era un om de știință bine cunoscut la acea vreme pentru ideile sale neobișnuite.
În primii ani de școală, Darwin a frecventat Școala Shrewsbury, unde majoritatea lecțiilor se concentrau pe studiul clasicilor, precum latina. Nu s-a remarcat drept un elev deosebit. După cum a scris mai târziu: „Cred că eram considerat de către toți profesorii mei și de către tatăl meu un băiat foarte obișnuit, chiar sub nivelul mediu de inteligență.”
Darwin era însă pasionat de natură, având un interes deosebit pentru gândaci. Încurajat de unul dintre profesorii săi, și-a creat o colecție impresionantă de gândaci, incluzând și specii foarte rare. Tatăl său își dorea ca el să devină medic, astfel că, în 1825, Darwin a început studiile la Școala de Medicină din Edinburgh. Totuși, după doar doi ani, în 1827, a renunțat, considerând cursurile plictisitoare și neputând suporta să asiste la operațiile realizate fără anestezie, explică New England Complex Systems Institute.
După ce a abandonat medicina, tatăl său i-a aranjat să studieze teologia pentru a deveni preot. În 1828, Darwin s-a înscris la Universitatea Cambridge, unde a obținut o diplomă de licență în arte în 1831.
În tot acest timp, și-a continuat studiile personale despre roci, fosile, animale și plante. La Cambridge, a legat prietenii cu doi profesori renumiți: geologul Adam Sedgwick și botanistul John Henslow.
Pe măsură ce Darwin își analiza interesele și viitorul, Marina Regală Britanică pregătea o expediție în jurul lumii la bordul navei HMS Beagle. Căpitanul vasului, Robert Fitzroy, i-a cerut profesorului John Henslow să-i recomande un naturalist pentru călătorie, iar Henslow l-a recomandat pe Charles Darwin.
Fiul unui ţăran analfabet, una dintre cele mai strălucite minţi ştiinţifice din toate timpurile
Adoptarea Calendarului iulian. Cine a fost iniţiatorul acestui demers
Mayim Bialik, cercetătoarea din The Big Bang Theory, dar și din viața reală