Home » Cultură » Cine este Pablo Larrain, regizorul filmului „Maria”. Fiu de miniștri și strănepot a doi președinți chilieni

Cine este Pablo Larrain, regizorul filmului „Maria”. Fiu de miniștri și strănepot a doi președinți chilieni

Cine este Pablo Larrain, regizorul filmului „Maria”. Fiu de miniștri și strănepot a doi președinți chilieni
Pablo Larrain și Angelina Jolie. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.09.2024

Tocmai a fost lansat în cinematografe pelicula „Maria”, cu Angelina Jolie în rolul legendarei cântărețe de operă Maria Callas, filmul fiind regizat de Pablo Larraín, bine cunoscut pentru capacitatea sa de a crea drame biografice pătrunzătoare și complexe.

Maria explorează viața și cariera Mariei Callas, concentrându-se pe ascensiunea ei spre celebritate ca soprană și pe viața personală tumultoasă, propunându-și astfel să surprindă nu doar talentul extraordinar al lui Callas, ci și luptele ei cu identitatea, dragostea și pierderea.

„Abordarea lui Jolie față de personajul său este în același timp sfâșietoare, neregulată și impunătoare, demonstrând un tip celular de înțelegere a disperării lui Callas de a se reabilita înainte de a fi prea târziu”, scrie Vanity Fair. „A fost cea mai mare divă a secolului al XX-lea, și cine altcineva ar fi putut interpreta rolul ei?”, spunea Larraín. „Aveam nevoie de o actriță care să fie în mod natural și organic acea divă, să poarte acea greutate, să fie acea prezență. Angelina a fost acolo”, continuă el, spunând că Jolie s-a pregătit îndelung pentru acest rol pe care-l consideră dificil, lucrând la postură, studiind tehnici de respirație, dezvoltându-și dar și însușindu-și un accent potrivit. Apoi au urmat lecțiile de canto”, Larraín și vedeta sa lucrând îndeaproape cu supervizorul britanic de sunet și muzică John Warhurst, laureat al premiului Oscar (cel mai bun sunet pentru producția Bohemian Rhapsody).

Angelina Jolie nu doar că o interpretează pe Maria Callas, dar și cântă cu adevărat în unele scene, restul filmului fiind dominat de vocea lui Callas. „Cum poți să faci un film despre Maria Callas fără să-i folosești vocea? Nu se poate. Asta unu la mână. Și doi: Nu poți face un astfel de film cu o actriță care de fapt nu cântă. Și nu este vorba de karaoke. Este ceva real. Deși a fost dificil și înfricoșător pentru Angelina, totuși a făcut-o. (…) A fost atât de veridică, încât am continuat să filmăm și am lăsat-o să-și facă treaba (…)”.

Pablo Larraín, fiu de politiceni – Hernán Larraín, tătal său, a fost ministru al justiției și al drepturilor omului în Chile, iar mama sa, Magdalena Matte, fost ministru al urbanismului din Chile, s-a născut în Santiago de Chile. Este regizor, scenarist și producător, cunoscut pentru Spencer (2021), Jackie (2016), El Club (2015), NO (2012), printre altele, în 2004, împreună cu fratele lui Juan de Dios Larraín, punând bazele Fabula, una dintre cele mai prolifice companii de producție din America Latină, dedicată în general filmului, televiziunii, reclamelor și podcasturilor.

În 2005, Larrain a regizat primul său lungmetraj, Fuga, despre un compozitor clasic, Eliseo Montalbán, care înnebunește, urmat de Tony Manero și Post Mortem, cel de-al treilea lungmetraj al său, care a avut premiera în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Veneția în septembrie 2010, an în care a lansat și Prófugos, primul show HBO realizat în Chile, al cărui al doilea sezon, regizat tot de Pablo, a avut premiera în 2013. În 2012, Pablo Larrain și-a prezentat pelicula No, a patra sa producție, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, câștigând premiul pentru cel mai bun film și în același timp fiind nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin. Trei ani târziu a primit Ursul de Argint pentru The Club, o peliculă ce explorează temele întunecate și controversate din jurul Bisericii Catolice, concentrându-se în special pe viețile preoților căzuți în dizgrație care au fost trimiși într-o casă izolată dintr-un orășel de pe plajă din Chile, loc ce servește ca o formă de exil pentru acești bărbați acuzați de infracțiuni grave, inclusiv abuz de copii și furturi de copii. În 2016, a lansat Neruda, cu Gael García Bernal în rolul principal, la Festivalul de Film de la Cannes, și Jackie, cu Natalie Portman, la Festivalul de Film de la Veneția, acesta din urmă fiind nominalizat la trei premii Oscar la categoriile cea mai bună actriță, cel mai bun design de costume și cea mai bună coloană sonoră. Pe lângă toate acestea, Larrain și-a pus semnătura de regizor pe Homemade – o antologie de scurtmetraje difuzată de Netflix și Spencer, scris de Steven Knight, cu actrița Kristen Stewart în rolul principal, care în 2022 a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță.

Pablo Larrain s-a născut la 19 august 1976 în Santiago de Chile, a absolvit o școală catolică privată numai pentru băieți – San Francisco de Asís, după care a urmat studiile Universității de Arte, Științe și Comunicare. A fost căsătorit cu actrița Antonia Zegers, între 2006 și 2014, cuplul fiind părinții a doi copii Juana Larraín (n. martie 2008) și Pascual Larraín (n. noiembrie 2010). Pablo Larrain este stră-strănepot al lui Arturo Alessandri, reformator chilian și președinte al statului Chile de trei ori (mai întâi între 1920 și 1924, apoi între martie și octombrie 1925 și, în cele din urmă, între 1932 și 1938). De asemenea, bunicul său este fratele poetei și scriitoarei Ester Matte Alessandri, bunica lui, sora artistei Juana Lecaros, iar străbunica, sora celui de-al 26-lea președinte al statului Chile, Jorge Alessandri.

Surse:

https://www.vanityfair.com/hollywood/story/maria-angelina-jolie-pablo-larrain-awards-insider

https://www.imdb.com/name/nm1883257/bio/?ref_=nmtrv_ql_1

Vă mai recomandăm să citiți și:

Jerry Zucker, regizorul Ghost, cea mai împrumutată casetă video din 1991. Filmele lui se numără printre cele mai bune comedii din toate timpurile

Jean Cocteau, poet francez, artist, regizor și dramaturg. „Poetul este un mincinos care spune mereu adevărul”

Nikita Mikhalkov, primul regizor post Uniunea Sovietică premiat cu Oscar. „Sunt absolut sigur că adevărul crud fără iubire este o minciună”

George Orson Welles, unul dintre cei mai mari și mai influenți regizori. A făcut cel mai bun film al tuturor timpurilor

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase