Home » Cultură » Test de cultură generală. Care politician a scăpat de peste 600 de tentative de asasinat?

Test de cultură generală. Care politician a scăpat de peste 600 de tentative de asasinat?

Publicat: 11.09.2024

Încercările de a asasina politicieni de rang înalt, precum cea recentă din Statele Unite, nu sunt deloc ceva nou. Dar care politician a fost ținta a peste 600 de tentative de asasinat?

Care politician a fost ținta a peste 600 de tentative de asasinat? Este vorba despre Fidel Castro.

Potrivit guvernului cubanez, Fidel Castro a supraviețuit la peste 600 de tentative de asasinat, scrie Britannica.

Care politician a fost ținta a peste 600 de tentative de asasinat?

Milkshake-ul. În martie 1963, un contrarevoluționar care lucra cu CIA era staționat la cafeneaua Havana Libre din Cuba. El a primit instrucțiuni să otrăvească desertul lui Fidel Castro, un milkshake de ciocolată. Tentativa a eșuat, deoarece agentul a vărsat toxina în bucătăria cafenelei. Spre și mai mare disperare, acesta a fost nevoit să privească cum Castro savura milkshake-ul normal care ar fi trebuit să-l otrăvească.

Pantofii. În septembrie 1960, Fidel Castro se afla la New York. În timpul șederii sale, pantofii săi au fost presărați cu săruri de taliu, menite să-i facă barba să cadă. Se presupunea că acest lucru l-ar fi supărat atât de tare încât ar fi pus mâna pe un trabuc din apropiere, care, întâmplător, fusese îmbibat cu substanțe chimice.

Mingea. Planul era foarte simplu, de fapt. Asasinii intenționau să vopsească o bombă astfel încât să semene cu o minge de softball, apoi să o arunce spre Castro. Au ratat.

Camera video. Doi asasini care se dădeau drept jurnaliști urmau să participe la o conferință de presă susținută de Castro. Ei aduseseră cu ei o cameră video, care fusese golită în secret pentru a ascunde un revolver de calibrul .357. Ideea era să îndrepte camera spre Castro și să tragă prin obiectiv. Cu toate acestea, asasinii au renunțat la plan, realizând chiar și ei că era o idee proastă, povestește Seven Stories Press.

Vă recomandăm să citiți și:

„El Lidero Maximo” Fidel Castro. Cum reușea să controleze mințile oamenilor?

Buddy Holly, pionierul Rock & Roll. „Nu vreau să fiu un star, vreau să fiu o legendă”

Danny Masterson, de la Hollywood la închisoare

Stevie Nicks, Regina Rock and Roll-ului. „Muzica este dragostea vieții mele, dar am fost gata să renunț la tot pentru că nu suportam ca oamenii să vorbească despre cât de grasă sunt.”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase