Test de cultură generală. Care este diferența dintre Olanda și Țările de Jos?
Cu siguranță v-ați întrebat care este diferența dintre Olanda și Țările de Jos? Iată care este explicația!
Care este diferența dintre Olanda și Țările de Jos? Oamenii folosesc adesea termenii „Olanda” și „Țările de Jos” interschimbabil, dar aceștia nu se suprapun exact. Numele oficial al acestei țări din nord-vestul Europei, cunoscută pentru lalele și mori de vânt, este „Koninkrijk der Nederlanden”, adică Regatul Țărilor de Jos.
Acest regat a fost fondat în 1579 ca o uniune a mai multor provincii și orașe care s-au opus dominației spaniole. Una dintre aceste provincii a fost provincia Olanda, acum împărțită în Noord (Olanda de Nord) și Zuid (Olanda de Sud), care a apărut în secolul al XII-lea ca o feudă a Sfântului Imperiu Roman. Chiar și după unirea provinciilor din Țările de Jos, Olanda a rămas regiunea dominantă. Orașele Amsterdam, Rotterdam și Haga se află în Olanda.
Din acest motiv, multe dintre relațiile economice și politice cu alte țări s-au desfășurat prin Olanda, iar numele „Olanda” continuă să fie popular în rândul străinilor, explică Britannica.
Care este diferența dintre Olanda și Țările de Jos?
În 2020, guvernul olandez a decis să nu se mai descrie drept „Olanda” și să folosească în schimb doar numele său real, „Țările de Jos”, ca parte a unui efort de actualizare a imaginii sale globale.
Miniștrii doresc să mute accentul internațional de pe anumite aspecte ale vieții naționale cu care țara este adesea asociată, cum ar fi cultura drogurilor recreative și Cartierul Roșu din Amsterdam.
O purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe a declarat la momentul respectiv că Țările de Jos au nevoie de o marcă națională mai uniformă și coordonată. „Dorim să prezentăm Țările de Jos ca pe o țară deschisă, inventivă și incluzivă. Ne-am modernizat abordarea”, spunea aceasta.
„Ceea ce este special este că acum s-a ajuns la un acord cu părțile relevante din guvern, Consiliul de Turism și Convenții al Țărilor de Jos și organizațiile private, inclusiv sectoarele de top și Confederația Industriei și Angajatorilor din Țările de Jos, cu privire la imaginea pe care dorim să o prezentăm lumii într-un mod clar și neechivoc”, a mai declarat purtătoarea de cuvânt, potrivit The Guardian.
Vă recomandăm să citiți și:
Test de cultură generală. Ce fac rușii imediat după ce beau vodcă?