Home » Cultură » Test de cultură generală. Care țară are cele mai multe medalii olimpice?

Test de cultură generală. Care țară are cele mai multe medalii olimpice?

Publicat: 02.08.2024

Suntem în toiul Jocurilor Olimpice de vară 2024 și probabil unii dintre voi vă întrebați care țară are cele mai multe medalii olimpice.

În timp ce Comitetul Internațional Olimpic nu face clasamente, acesta afirmă că Statele Unite se află pe primul loc. Fundația Olimpică pentru Cultură și Patrimoniu, o organizație descrisă de Jocurile Olimpice ca fiind „principalul exponent internațional în promovarea și diseminarea olimpismului în domeniile culturii, patrimoniului și educației bazate pe valori” ține totuși o evidență despre care țară are cele mai multe medalii olimpice.

CBS News a folosit datele Fundației Olimpice pentru Cultură și Patrimoniu pentru a realiza acest clasament, datorită resurselor sale de specialitate. Alte surse pot avea numărători diferite pentru medalii.

Care țară are cele mai multe medalii olimpice?

Fundația Olimpică numără o medalie per eveniment, indiferent de numărul de sportivi participanți. De asemenea, nu include medaliile câștigate în competițiile artistice sau în evenimentele demonstrative.

Înainte de începerea Jocurilor din acest an, Statele Unite aveau un total de 2.975 de medalii olimpice, conform Fundației Olimpice. Marți, 30 iulie, Statele Unite au depășit pragul de 3.000 de medalii.

Până acum, Statele Unite au câștigat patru medalii de aur, 11 de argint și 11 de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, totalizând 26 de medalii. Jocurile se încheie pe 11 august.

Aproape jumătate dintre victoriile echipei SUA din acest an provin din evenimentele de înot: sportivii, printre care Katie Ledecky, au obținut 15 medalii. De asemenea, americanii au câștigat trei medalii la scrimă, două la gimnastică, două la ciclism, două la skateboarding, una la sărituri în apă și una la rugby.

O țară plină de sportivi de top

Statele Unite găzduiesc atât de mulți sportivi de top încât, în 2016, CBS News Baltimore a raportat că dacă Maryland ar fi fost o țară concurentă la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, ar fi ocupat locul al doilea la medalii de aur. Olimpicii Michael Phelps și Katie Ledecky provin din acea zonă.

Numărul medaliilor obținute de SUA este urmat în clasament de Uniunea Sovietică, cu 1.204 medalii, și de Germania, cu 1.058 medalii, conform Fundației Olimpice.

Uniunea Sovietică s-a desființat în 1991. Fostele sale republici, precum Ucraina, Armenia și Georgia, concurează acum la Jocurile Olimpice ca țări independente. De exemplu, Ucraina a obținut 19 medalii în 2020, în timp ce Georgia a câștigat opt și Armenia patru.

Ca și Uniunea Sovietică, Germania nu a concurat întotdeauna în același mod la Jocurile Olimpice. La un moment dat, Republica Federală Germania reprezenta Germania de Vest, în timp ce Republica Democrată Germană reprezenta Germania de Est, astfel încât Germania nu a concurat la fiecare Olimpiadă ca o țară unificată, ceea ce poate duce la numărători confuze ale medaliilor.

Care țară are cele mai multe medalii olimpice de aur?

SUA au cele mai multe medalii de aur: un total de 1.179, conform Fundației Olimpice. Urmează Uniunea Sovietică, cu 473 medalii de aur. Germania se află pe locul trei, cu 342 medalii de aur.

Marea Britanie, Franța, Italia, China, Suedia și Norvegia au câte peste 200 de medalii de aur fiecare, conform Fundației Olimpice.

Cu 957 de medalii de argint, SUA se află din nou pe primul loc în această categorie, urmată de Uniunea Sovietică cu 376 de medalii de argint și Germania cu 365 de medalii de argint.

Deși SUA dețin recordul general, sunt în urmă în ceea ce privește numărul de medalii de aur câștigate în acest an. Până acum, SUA au obținut patru medalii de aur la Jocurile de la Paris. Japonia, Franța, China, Coreea de Sud și Australia au câștigat toate mai multe medalii de aur decât Statele Unite în acest an. Până acum, Japonia ocupă prima poziție în acest an, cu șapte medalii de aur, notează CBS News.

Vă recomandăm să citiți și:

Lys Assia, prima câștigătoare la Eurovision

Test de cultură generală. Care este cea mai practicată religie din lume?

Mark Hamill, actorul care și-a câștigat un loc etern în Universul Războiului Stelelor. „Este mai mult un basm decât un adevărat science-fiction”

Warren Buffett, al 9-lea cel mai bogat om din lume. S-a lansat în afaceri cu gumă de mestecat, reviste și Coca-Cola

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase