Home » Cultură » Test de cultură generală. Ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin?

Test de cultură generală. Ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin?

Test de cultură generală. Ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin?
Foto: Elliot & Fry/Wikimedia Commons/Domeniul public
Publicat: 23.07.2024

Darwin este cel mai bine cunoscut pentru teoria sa cu privire la evoluție, dar ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin?

Ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin? Acesta consuma alimente neobișnuite.

În timp ce studia la Cambridge, Charles Darwin făcea parte dintr-un club dedicat consumului de alimente neobișnuite, cum ar fi șoimii și bufnițele. Călătoriile sale pe nava Beagle i-au oferit multe mai multe oportunități de mese exotice. A mâncat pume, iguane, tatu, țestoase gigantice și o rozătoare de 20 de kilograme pe care a descris-o drept „cea mai bună carne pe care am gustat-o ​​vreodată”, scrie Britannica.

Ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin? Ce carieră își propusese el inițial?

În 1831, Charles Darwin a primit o invitație uluitoare: să se alăture HMS Beagle în calitate de naturalist al navei pentru o călătorie în jurul lumii. Pentru majoritatea următorilor cinci ani, Beagle a explorat coasta Americii de Sud, lăsându-l pe Darwin liber să exploreze continentul și insulele, inclusiv Insulele Galápagos.

El a umplut zeci de caiete cu observații atente asupra animalelor, plantelor și geologiei și a colectat mii de specimene pe care le-a împachetat și trimis acasă pentru studii suplimentare.

Mai târziu, Darwin a numit călătoria cu Beagle „de departe cel mai important eveniment din viața mea”, spunând că „a determinat întreaga mea carieră”.

Când a pornit la drum, Darwin, în vârstă de 22 de ani, era un tânăr absolvent de universitate, încă planificând o carieră de cleric. Până când s-a întors, devenise un naturalist consacrat, bine-cunoscut în Londra pentru colecțiile uimitoare pe care le trimisese înainte. De asemenea, a evoluat de la un observator promițător la un teoretician perspicace.

Călătoria cu Beagle i-a oferit lui Darwin o viață întreagă de experiențe de reflectat și semințele unei teorii la care avea să lucreze pentru tot restul vieții, notează American Museum of Natural History.

Vă recomandăm să citiți și:

Melissa McCarthy, a 10-a cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2024. „Refuz să mă alimentez cu energie negativă. Am un partener minunat și două fete extraordinare”

Test de cultură generală. Ce fac rușii imediat după ce beau vodcă?

Judith Love Cohen, singura și prima balerină care a devenit inginer aerospațial. Mama actorului de comedie Jack Black

John Hammond a lansat carierele lui Billie Holiday, Count Basie și Aretha Franklin. A descoperit unele dintre cele mai mari talente din jazz, folk, blues și rock and roll

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase