Home » Cultură » Shannen Doherty: „Nu am terminat cu viața. Nu am terminat cu iubirea. Nu am terminat cu lucrurile pe care mai am să le fac”

Shannen Doherty: „Nu am terminat cu viața. Nu am terminat cu iubirea. Nu am terminat cu lucrurile pe care mai am să le fac”

Shannen Doherty: „Nu am terminat cu viața. Nu am terminat cu iubirea. Nu am terminat cu lucrurile pe care mai am să le fac”
Shannen Doherty în serialul „Charmed”. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.07.2024

Pentru unii actori le-a fost suficientă apariția într-un film sau într-un singur serial pentru a-și găsi un loc permanent în sufletele oamenilor. Shannen Doherty nu a jucat doar într-un film, însă toată existența ei cinematografică a fost marcată de rolul din nemuritorul serial Beverly Hills 90210, o nebunie frumoasă a anilor 90, un serial cu și despre tineri, cu iubiri și dezamăgiri, cu trăiri specific vârstei, cu emoții copleșitoare. Un serial cu impact foarte mare la vremea sa.

Frumoasa brunetă Brenda, din Beverly Hills, s-a stins la vârsta de 53 de ani, la 14 iulie 2024, după câțiva ani în care a încercat să învingă cancerul la sân. Acum mai puțin de un an, în noiembrie 2023, după ce boala îi atacase și oasele, spunea că e hotărâtă să lupte pentru a se face bine, continuându-și tratamentul. „Nu am terminat cu viața. Nu am terminat cu iubirea. Nu am terminat cu lucrurile pe care mai am să le fac”.

Shannen Doherty s-a stins la cinci ani după dispariția partenerului ei din serialul care i-a făcut celebri pe amândoi, actorul Luke Perry, acesta murind la vârsta de 52 de ani, la 4 martie 2019.

Shannen Doherty în rolul Brenda Walsh

Vedeta din „Beverly Hills, 90210” a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la sân în 2015. Sunt zile în care spun De ce eu?. Dar apoi tot eu îmi zic, De ce nu eu? Cine altcineva? Cine altcineva în afară de mine merită asta? Niciunul dintre noi nu merităm”.

Doherty a devenit celebră în rolul Brenda Walsh din serialul Beverly Hills, 90210, care a avut premiera în octombrie 1990, părăsind serialul după cel de-al patrulea sezon, în 1994, din cauza unor probleme personale care i-au afectat starea de atunci, producătorii nemaidorind să îi tolereze ieșirile temperamentale.

Atunci când a abordat plecarea din Beverly Hills, 90210, în urmă cu mai bine de două decenii, Doherty a recunoscut că lipsa de profesionalism a dus la concedierea ei după cel de-al patrulea sezon în 1994, dezvâluind că în acea perioadă avea probleme pe plan personal, inclusiv în scurta ei căsătorie cu Ashley Hamilton.

„Din cauza asta nu reușeam să ajung mereu la timp la filmări”

„Spre ultimul meu sezon, eram încă prinsă într-o căsnicie oribilă, cu lucruri care îmi făceau foarte rău și pe care mi-era greu să le duc în paralel cu munca. Din cauza asta nu reușeam să ajung mereu la timp la filmări”.

După faima sa din Beverly Hills, Doherty a fost distribuită în Charmed în rolul lui Prue Halliwell, cea mai mare dintre cele trei surori vrăjitoare. Pe lângă rolul principal din serial, actrița a regizat și câteva episoade ale serialului pe care l-a părăsit la sfârșitul celui de-al treilea sezon în 2001. În 2019, Doherty a apărut în reboot-ul TV al Beverly Hills, 90210, interpretând o versiune adultă a personajului care a făcut-o celebră.

Shannen Maria Doherty s-a născut la 12 aprilie 1971, în Memphis, Tennessee, având strămoși irlandezi din partea tatălui său și descendențe englezești și scoțiene din partea mamei. Părinții lui Doherty au fost aceia care i-au încurajat interesul timpuriu pentru actorie, determinând-o să urmeze o carieră în industria divertismentului.

Shannen Doherty a fost căsătorită de trei ori

Doherty s-a remarcat prima dată la sfârșitul anilor 1980 cu rolul lui Jenny Wilder din Little House on the Prairie, însă rampa ei spre celebritatea internațională a constituit-o serialul TV de succes Beverly Hills, 90210, în care a jucat din 1990 și până în 1994, când a fost concediată din cauza conflictelor cu ceilalți actori, colegii ei din serial, dar și cu producătorii. Avea reputația de a fi dificil de lucrat cu ea, actrița explicând mult mai târziu care au fost motivele comportamentului dificil.

Shannen Doherty a fost căsătorită de trei ori. Prima dată cu Ashley Hamilton în 1993, divorțând de el după niciun an, din cauza faptului că acesta era dependent de substanțe interzise, a doua căsătorie a fost cu jucătorul profesionist de poker Rick Salomon, în 2002, mariaj anulat după nouă luni, iar în 2011, Doherty s-a căsătorit cu fotograful Kurt Iswarienko, cei doi divorțând în 2023.

În 2015, Doherty a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer la sân. A urmat un tratament care a inclus chimioterapie și o mastectomie, de-a lungul luptei sale cu cancerul, Doherty dovedind multă forță și determinare de a ieși învingătoare, deseori vorbind public și împărtășind din acestă experiență.

„Viața ta se schimbă. Totul trebuie să fie făcut perfect, iar eu nu am respectat asta. Mi-am trăit viața ca și cum nu aș fi fost în ochii publicului. M-am gândit: Sunt tânără. Am dreptul să experimentez lucruri noi, iar dacă vreau să merg la un bar și să mă îmbăt, este dreptul meu”. (Shannen Doherty)

Despre „Beverly Hills, 90210”

Serialul a avut premiera la 4 octombrie 1990, fiind difuzat timp de zece sezoane până la 17 mai 2000. Show-ul a fost un fenomen cultural al anilor ’90 și este adesea creditat cu definirea genului de dramă adolescentină în televiziune, chimia dintre membrii distribuției contribuind semnificativ la succesul producției.

Din serial au mai făcut parte, în plus față de Shannen Doherty, actorii Jason Priestley (Brandon Walsh), Jennie Garth (Kelly Taylor), Ian Ziering (Steve Sanders), Brian Austin Green (David Silver), Tori Spelling (Donna Martin) și Luke Perry (Dylan McKay).

Surse:

https://people.com/tv/shannen-doherty-dead/

https://www.marca.com/en/lifestyle/celebrities/2024/02/04/65bfb82b268e3ea71b8b45bc.html

https://www.imdb.com/name/nm0001147/

Vă mai recomandăm să citiți și:

A murit Shannen Doherty, cunoscută pentru rolurile din „Beverly Hills 90210” și „Charmed”

Sandra Bullock, actriță și inventatoare. „Cu toții merităm iubire”

Actrița Charlize Theron: „Mă consider o creatură foarte sexuală”

Penelope Cruz, singura actriță spaniolă recompensată cu un Oscar. „Am o personalitate puternică. Spun ce simt”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase