Home » Cultură » Paul Mescal este pregătit de luptă în Gladiator 2. „O să mă deprime dacă voi deveni mai faimos după Gladiator 2”

Paul Mescal este pregătit de luptă în Gladiator 2. „O să mă deprime dacă voi deveni mai faimos după Gladiator 2”

Paul Mescal este pregătit de luptă în Gladiator 2. „O să mă deprime dacă voi deveni mai faimos după Gladiator 2”
Paul Mescal în „Gladiator II” (2024). Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.07.2024

În 2000, regizorul Ridley Scott a scos pe piață ceea ce avea să devină unul dintre cele mai populare filme istorice din cinematografie: Gladiator (Gladiatorul), o producție de aproape jumătate de milliard de dolari, un film care a primit 5 Oscaruri din 12 nominalizări (inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor într-un rol principal), și din distribuția căruia au făcut parte, printre alții, actorii Russell Crowe, în rolul lui Maximus (Gladiatorul însuși), Joaquin Phoenix (Commodus), Connie Nielsen (Lucilla), Oliver Reed (Proximo), Richard Harris (Marcus Aurelius) și Derek Jacobi (Gracchus). Scenele finale ale peliculei culminează cu victoria lui Maximus în lupta corp la corp împotriva lui Commodus, duel care a avut loc în arena impunătorului Colosseum.

Deși a fost rănit mortal în timpul luptei, Maximus iese victorios și dezvăluie mulțimii trădarea lui Commodus înainte de a ceda rănilor sale. Filmul se încheie cu scena emoționantă a lui Maximus reunindu-se cu familia sa în viața de apoi, în timp ce se plimbă printr-un lan de grâu.

Și iată că după aproape un sfert de secol, Ridley Scott revine în cinematografe cu Gladiator 2, anunțat oficial a fi lansat la sfârșitul lunii noiembrie anul acesta. Continuarea epicului Gladiator, a cărui acțiune are loc la 20 de ani după secna finală din primul film (epoca estimată pentru sequel fiind 200 d.Hr.), îi aduce pe ecran pe Paul Mescal, Denzel Washington și Pedro Pascal. Presa a scris că Mescal în rolul principal (Lucius este fiul Lucillei în filmul original) ar fi fost o alegere ușoară a lui Scott, având în vedere fizicul lui atrăgător și potrivit pentru un asemenea film. Deși nu a fost făcută publică acțiunea acestei a doua părți a filmului, se pare că va urmări în special viața lui Lucius ca adult în Roma antică.

Tipul ăsta trebuie să lupte

Legat de personajul său, un tip înalt, zvelt, foarte bine făcut, actorul Paul Mescal spunea „cu filme ca Gladiator și producții cu supereroi, uneori se pune accentul pe asta (n.r. pe aspectul fizic). Dar nu mi se pare interesant. Desigur, există o robustețe fizică necesară pentru a interpreta un  personaj, dar dincolo de asta, nu mă interesează. Tipul ăsta trebuie să lupte și trebuie să fie o bestie. (…)”.

„Mă gândesc la vârsta pe care o aveam când am făcut acel film și la toate lucrurile care au venit după el și la ușile pe care acel film mi le-a deschis”, spunea Russel Crowe, actorul principal din primul Gladiator. „Prin urmare, există cu siguranță o tendință, și o spun cu sinceritate, de a simți ceva între melancolie și gelozie”.

Lucius al lui Mescal este fiul Lucillei (Connie Nielsen) și nepotul lui Marcus Aurelius (Joaquin Phoenix, pe care l-a ucis Maximus în primul film), fiind interpretat inițial de Spencer Treat Clark (în pelicula din 2000). Personajul îl idolatriza pe Maximus. Crowe, câștigătorul premiului Oscar, care a interpretat acest personaj, a confirmat că nu mai poate face parte din continuarea noii producții, deoarece Maximus a murit în filmul original.

Gladiator 2, făcut sub egida Paramount Pictures, este scris de scenaristul producției Napoleon, regizat tot de Ridley Scott, David Scarpa. Decorurile filmului au fost create sub îndrumarea lui Scott în Malta, tot acolo unde au fost realizate și cele din pelicula originală.

Paul Mescal a fost absolut perfect

Dar cum l-a descoperit regizorul Ridley Scott pe Mescal. Într-un interviu acordat celor de la Vanity Fair, Scott a declarat că este genul de om/regizor mereu atent la noi talente actoricești atunci când urmărește un nou film sau un nou serial TV. Adaptarea pentru BBC Three și Hulu a romanului bestseller al lui Sally Rooney – Normal People – departe de spectacolele cu sabie, sandale și sânge din Colosseumul roman, însă a fost suficient de convingătoare pentru Scott, acesta știind că și-a găsit actorul principal când a urmărit serialul.

„Când mă uit la ceva, am tendința să scanez cine este interesant. Este pur și simplu în ADN-ul meu. Așa că, urmărind un serial care nu este chiar genul meu de serial, acum aproape patru ani, am spus: Cine e tipul?. Prin urmare, m-am întâlnit cu Paul care mi-a spus: Desigur, mi-ar plăcea să fac rolul. Și asta a fost tot. A fost o descoperire specială. A fost absolut perfect”.

Paul Mescal s-a născut la 2 februarie 1996, în Maynooth, County Kildare, Irlanda, în 2017 absovind actoria la The Lir Academy din Dublin. În același an, Mescal a apărut în mai multe producții teatrale din Dublin, printre care The Great Gatsby și The Red Shoes, anul următor primind rolul secundar în The Plough and the Stars, jucat pe scena Lyric Hammersmith Theatre din Londra.

Mescal a câștigat recunoaștere pe scară largă pentru rolul său Connell Waldron în adaptarea televizată din 2020 a romanului lui Sally Rooney Normal People, interpretare aclamată de critici ce i-a adus mai multe nominalizări, inclusiv una la premiile Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial, dar și premiul BAFTA pentru cel mai bun actor.

Paul Mescal și-a făcut debutul în lungmetraj în anul 2021 cu filmul The Lost Daughter, regizat de Maggie Gyllenhaal, în care a jucat alături de Olivia Colman, Dakota Johnson și Jessie Buckley.

În 2023, a fost nominalizat la Oscar și Bafta la categoria cel mai bun actor pentru rolul principal din lungmetrajul Aftersun, în regia lui Charlotte Wells, o dramă care urmărește viața unei fetițe scoțiene de 11 ani pe nume Sophie, aflată în vacanță într-o stațiune turcească, împreună cu tatăl ei, Calum. Filmul explorează relația celor doi în timp ce Sophie înregistrează pe o cameră momentele lor din vacanță, dezvăluind astfel complexitatea luptelor lui Calum cu depresia și anxietatea.

De asemenea, Paul Mescal mai poate fi văzut în rolul unui veteran de război cu probleme în filmul din 2022 Carmen, regizat de Benjamin Millepied, o abordare cinematografică modernă a operei lui Georges Bizet, plasată la granița dintre Statele Unite și Mexic, dar și în filmul din 2023, All of Us Strangers, în care a jucat alături de Andrew Scott și în Foe – o dramă științifico-fantastică plasată în 2065, după un eveniment mondial catastrofal.

Surse:

https://www.esquire.com/entertainment/movies/a42420550/gladiator-sequel-details-plot-release-date/

https://www.imdb.com/name/nm8958770/

https://www.britannica.com/biography/Paul-Mescal

https://www.vanityfair.com/hollywood/story/paul-mescal-pedro-pascal-gladiator-ii-first-look

Vă mai recomandăm să citiți și:

William Baldwin: „Actoria este cariera mea, iar activismul, pasiunea”

Judith Love Cohen, singura și prima balerină care a devenit inginer aerospațial. Mama actorului de comedie Jack Black

Jack Black, un actor de neînlocuit. „Aș prefera să fiu regele copiilor, decât prințul proștilor”

Donald Sutherland, actorul care a murit de două ori. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit. „Și nu se poate cere mai mult de atât”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase