Stephen Baldwin, creștinul renăscut al familiei

08 07. 2024, 14:30
Foto: Profimedia

Stephen Baldwin, cel mai tânăr dintre celebrii frați Baldwin, toți actori, toți cu dependențe de droguri (la un moment al vieții lor), este numit religiosul familiei. Stephen s-a născut la 12 mai 1966 în Massapequa, Long Island, New York, SUA, și-a făcut debutul în actorie în filmul de război Platoon din 1986, regizat de Oliver Stone, dar este mai cunoscut pentru rolurile din The Usual Suspects (1995), Bio-Dome (1996) și The Flintstones in Viva Rock Vegas (2000). Este căsătorit cu Kennya Baldwin din 10 iunie 1990, cuplul având două fete, Alaia și Hailey, ambele consacrate în lumea modelling-ului. Hailey este celebră și datorită mariajului cu Justien Bieber.

Stephen Baldwin are imprimate pe corp 18 simboluri, fiecare cu o semnificație aparte.

„Toate tatuajele reprezintă diferite momente din viața mea. Fie că este vorba despre o declarație de iubire pentru femeia mea, fie că am ales să-mi exprim astfel angajamentul față de o viață decentă, sobră. De asemenea, am un tatuaj dedicat copiilor mei și unul care să-mi amintească nu la ce oră ar trebui să fiu acasă, așa cum au crezut unele persoane – 3.30. Este o scriptură din Biblie pe care mă simt obligat să o am mereu în vedere. Ioan 3.30. El trebuie să Crească, iar eu să mă micșorez. Este vorba despre conștiința smereniei. Merg pe această cale și viața mea nu are nimic de-a face cu percepția pe care o am asupra lumii. Totul ține de Dumnezeu! Cum funcționez eu în cadrul planului Său?”.

S-a scris despre Stephen Baldwin că a asociat evenimentele de la 11 septembrie cu un semn de la Dumnezeu, pentru că la o lună după acest tragic eveniment care a marcat lumea, și-a schimbat în mod serios atât perspectiva spirituală, cât și cariera – destul de anostă până în acel moment.

În vreme ce alți actori, colegi ai lui, se îndreptau cu viteză spre cariere consacrate de Oscar, Baldwin declara că Dumnezeu avea planuri mai mari pentru el, cum ar fi să joace în „Bio-Dome”, cu Pauly Shore, o comedie cu „drogați” care i-a oferit șansa de a rosti replici sacre precum: „Când nu salvăm mediul înconjurător, ne gândim la tine, dezbrăcat, cu coapsele adânci scufundate în tofu”.

Deși a fost botezat romano-catolic, s-a îndreptat către biserica evanghelică la scurt timp după atacurile de la 11 septembrie, iar de când  s-a convertit, a avut misiuni de evanghelizare a tinerilor din țară prin proiecte precum The Breakthrough Ministry, care implică skateboarding, sporturi extreme și concerte de rock creștin, prin intermediul cărora Baldwin a încercat să ofere o alternativă pozitivă și să transmită valorile sale religioase cât mai multor tineri.

„Dumnezeu a vrut ca eu să reușesc”, spunea el. „Unul dintre motivele pentru care copiii mei țin cont de ceea ce le spun este că mă recunosc din filme. Dar nu orice film. Unul singur: Bio-Dome.”.  De asemenea, tot Dumnezeu l-a mai instruit pe Baldwin să joace rolul lui Barney Rubble din Viva Rock Vegas și i-a spus să refuze rolul partenerului lui Jennifer Garner în Alias.

Apoi au început să curgă tot felul de oportunități: a avut o emisiune radiofonică, a scris mai multe cărți, printre care „The Unusual Suspect: My Calling to the New Hardcore Movement of Faith” și „Livin’ It: What It Is”, care reflectă călătoria sa religioasă, oferind, în același timp, informații despre viața lui personală, a înființat un serviciu de ajutorare a membrilor forțelor armate americane și a participat la o serie de reality-show-uri americane.

Stephen Baldwin a fost un susținător declarat al lui Donald Trump în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, în vreme ce, în mod ironic, în aceeași perioadă, fratele său Alec Baldwin l-a parodiat pe Trump în mai multe sketch-uri din Saturday Night Live. Ani mai devreme, l-a sprijinit și l-a susținut pe George W. Bush pentru funcția de președinte al Statelor Unite, în 2000 și 2004, pe baza credinței lor comune.

Foto: Profimedia

În 2001, Stephen Baldwin a primit o stea pe emblematicul Hollywood Walk of Fame, în semn de recunoaștere a contribuției sale la industria cinematografică.

Susține în mod activ organizațiile caritabile și s-a implicat în inițiative menite să îi ajute pe cei mai puțin norocoși și pe cei aflați în nevoie, în același timp promovând și importanța sănătății mintale prin suportul pe care îl oferă organizațiilor care urmăresc să destigmatizeze problemele legate de sănătatea mintală și ajutând multe fundații pentru drepturile animalelor, pronunțându-se  împotriva cruzimii față de necuvântătoare.

Stephen Baldwin este un familist convins, dedicat rolurilor de tată și soț, nu de puține ori exprimându-și dragostea și aprecierea pentru familia pe care o are, în interviuri și diverse postări distribuite pe rețelele de socializare.

https://www.theguardian.com/culture/2010/jan/31/stephen-baldwin-interview

https://www.imdb.com/name/nm0000286/bio/?ref_=nm_ov_bio_sm

https://facts.net/celebrity/40-facts-about-stephen-baldwin/

Vă recomandăm să citiți și:

Astăzi se împlinesc 129 de ani de la naşterea unui mare poet, dramaturg şi filosof român

Se împlinesc 25 ani de la vizita celui mai îndrăgit Papă la Bucureşti. Momentul a fost unul istoric nu doar pentru România

Cum a trăit Mahmud Eyvazov 152 de ani? „Secretul meu este munca”

Turnul Eiffel împlineşte astăzi 135 de ani