Melissa McCarthy, a 10-a cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2024. „Refuz să mă alimentez cu energie negativă. Am un partener minunat și două fete extraordinare”

08 07. 2024, 14:00

Născută la 26 august 1970, în Plainfield, Illinois, SUA, Ann McCarthy este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de comedie la ora actuală. De asemenea, scenaristă, producătoare și creatoare de modă, McCarthy  este deținătoarea a două premii Primetime Emmy, fiind nominalizată și la și la două premii Oscar și două premii Globul de Aur. Toate aceste recompense nu ar fi fost posibile dacă ar fi dat curs dorinței ei de a renunța la actorie, cu puțin timp înainte să obțină rolul din filmul „Bridesmaids” (2011), care i-a adus faima și succesul.

Înainte de „Bridesmaids”, McCarthy era cunoscută în principal pentru rolul din serialul de televiziune „Gilmore Girls” și pentru aparițiile în diverse comedii de televiziune, însă fără a avea un succes deosebit, insatisfacțiile profesionale determinând-o să pună capăt carierei de actriță. În 2011, însă, regizoarea Paul Feig a avut încredere în talentul lui McCarthy și i-a oferit rolul lui Megan în „Bridesmaids”, interpretarea comică și carisma ei fiind extrem de apreciate și transformând-o imediat într-o vedetă. Mai mult, rolul din „Bridesmaids” i-a adus o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Acesta fiind declicul, au urmat tot mai multe roluri reușite ale ei în filme precum „Identity Thief” (2013) – o comedie pe care o recomand personal, dacă vreți să aveți parte de câteva reprize de râs aproape terapeutic – „The Heat” (2013) în care interpretează o polițistă excentrică alături de Sandra Bullock, „Spy” (2015), „Ghostbusters” (2016) un reboot al filmului clasic din 1984, în care un grup de femei formează o echipă de vânători de fantome, „Can You Ever Forgive Me?” (2018), pentru care McCarthy a obținut o nominalizare la premiul Oscar, pentru cel mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea sa din acest film biografic, în care joacă rolul autoarei Lee Israel, „The Boss” (2016), „The Starling” (2021).

Melissa Ann McCarthy provine dintr-o familie de origine irlandeză și germană. Tatăl ei, Michael McCarthy, a fost fermier și analist financiar, în timp ce mama ei, Sandra McCarthy, era casnică. Pasiunea pentru actorie a devenit evidentă în anii de liceu, când a început să se implice în trupele locale de teatru și să își dezvolte calitățile actoricești.

După absolvirea liceului, McCarthy a urmat studii la Universitatea Southern Illinois, specializându-se în actorie și debutând apoi într-o carieră artistică în teatrul de improvizație The Groundlings din Los Angeles, acolo unde și-a perfecționat abilitățile comice.

Melissa McCarthy este căsătorită din 2005 cu actorul și comediantul Ben Falcone, cuplul având două fiice, Vivian și Georgette. McCarthy și Falcone au colaborat adesea în proiecte artistice, jucând împreună în mai multe filme și apărând în emisiuni de televiziune.

În 2016, Melissa McCarthy a fost a doua cea mai bine plătită de la Hollywood (cu 33 de milioane de dolari), după Jennifer Lawrence (46 de milioane de dolari).

În 2015, pentru aportul adus cinematografiei, McCarthy a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Tot în 2015, și-a lansat propria linie vestimentară incluzivă numită „Melissa McCarthy Seven7”,  o colecție reprezentativă pentru femei de toate mărimile, Melissa McCarthy dorind, în același timp, să promoveze  pozitivitatea corporală, considerând că moda ar trebui să fie accesibilă tuturor.

„ În anumite perioade ale tinereții mele, mai ales când aveam 20 de ani, eram în formă, dar nu am apreciat acest lucru. Voiam mereu altă măsură, deși eram bine așa cum eram. Acum, aceste aspect nu mă mai afectează. Mă simt extraordinar și asta și datorită faptului că am doi copii și un soț minunat. Restul este doar o muncă în desfășurare”.

„În urmă cu două Oscaruri, nu găseam pe nimeni care să îmi facă o rochie. Am întrebat cinci sau șase designeri – designeri de nivel foarte înalt care creează o mulțime de vestimentații pentru celebrități – și toți au spus nu”. (Melissa McCarthy)

Pe lângă dedicarea pe care o are pentru actorie, Melissa este foarte pasionată și de gătit, de lucru manual, preocupată de drepturile animalelor, filantroapă și participantă la evenimente caritabile, sprijinind organizații precum Feeding America și Stand Up to Cancer.

Este una dintre cele mai bine plătite actrițe din lume, în 2024 aflându-se în top 10 cele mai bine staruri feminine de la Hollywood.

Melissa McCarthy și-a extins cariera dincolo de actorie, aventurându-se în producție și scenaristică, fiind cofondatoarea On the Day Productions, o companie de producție pe care a înființat-o împreună cu soțul ei, Ben Falcone.

Cel mai recent proiect cinematografic al actriței este filmul „Unfrosted: The Pop-Tart Story”, o comedie în regia lui Jerry Seinfeld și bazat pe o glumă pe care acesta a spus-o despre crearea Pop-Tart, o marcă de produse de patiserie produsă și distribuită de Kellanova. Din distribuție mai fac parte Jerry Seinfeld, Jim Gaffigan, Amy Schumer, Hugh Grant și James Marsden.

https://www.imdb.com/title/tt1478338/awards/?ref_=tt_awd

https://facts.net/celebrity/50-facts-about-melissa-mccarthy/

https://www.britannica.com/biography/Melissa-McCarthy

Vă recomandăm să citiți și:

Demi Moore, actrița care a primit o Propunere Indecentă. „Oamenii nu pot fi decât atât de buni pe cât sunt, indiferent cât de mult te iubesc”

Test de cultură generală. Care țară produce cel mai mult petrol?

Susan Buffett, prima soție a unuia dintre cei mai bogați oameni din lume. Confidentă și prietenă pe viață a lui Warren Buffett

Curiosul caz al lui Ben Affleck. Un grădinar și două flori: Ben și duo Jen