Home » Cultură » Shakira a fost respinsă din corul școlii pentru că ar fi cântat ca o capră. „Nu poți realiza nimic în viață fără un mic sacrificiu”

Shakira a fost respinsă din corul școlii pentru că ar fi cântat ca o capră. „Nu poți realiza nimic în viață fără un mic sacrificiu”

Publicat: 06.06.2024

Shakira, al cărei nume înseamnă „recunoscător” în limba arabă, este una dintre cele mai populare soliste, personalitatea,  vocea sa inconfundabilă și stilul de dans transformând-o într-o artistă autentică, ale cărei performanțe i-au conferit statutul de star internațional.

Vedeta pop columbiană deține, pe lângă notorietate, premii muzicale și bani, și un set de recorduri Guinness World Records.

Shakira deține recordurile pentru cea mai difuzată piesă latină pe Spotify în 24 de ore – în martie 2023 – (14.393.324 de difuzări), cea mai vizualizată piesă latină pe YouTube în 24 de ore (63.000.000 de accesări), piesa latină care a atins cel mai rapid 100 de milioane de vizualizări pe YouTube (în două zile și aproximativ 22 de ore) și cea mai difuzată piesă latină pe Spotify într-o săptămână (80.646.962). Până în prezent, Shakira a deținut de 17 ori titlul Guinness World Records.

Prima cântăreață în Top 10 Billboard Hot 100 cu o piesă în  spaniolă

Albumul „Music Sessions Vol. 53”, lansat în ianuarie 2023, scrie ew.com, a făcut ravagii pe Internet datorită versurilor disprețuitoare la adresa fostului ei iubit, fotbalistul spaniol Gerard Piqué, cu care a fost împreună 12 ani, cuplul fiind părinții a doi copii.

Shakira este prima cântăreață care a debutat în Top 10 al Billboard Hot 100 cu o piesă în limba spaniolă, este artista feminină cu cele mai multe No. 1 în topul Latin Airplay Billboard, deține cele mai multe săptămâni cumulate pe locul 1 în topul Billboard Hot Latin Songs, are cele mai multe hituri în Top 10 în topul Billboard Hot Latin Songs și în topul Billboard Latin Airplay, cele mai multe Nr. 1 în topul Billboard Latin Pop Airplay, cele mai multe Top 10 hituri în topul Latin Pop Airplay Billboard, cele mai multe Nr. 1 în topul Billboard Latin Digital Song Sales.

A fost respinsă de către profesoara de muzică

Shakira Isabel Mebarak Ripoll s-a născut la 2 februarie 1977, în Barranquilla, Columbia, din părinți de origine columbiană (mama ei) și libanezo-americană (tatăl Shakirei). Una dintre cei opt frați vitregi (din partea tatălui), Shakira și-a demonstrat de mică talente vocale ignorate, însă, în primii ei ani de viață.  Shakira a povestit în repetate rânduri cum, la vârsta de 10 ani, a fost respinsă de către profesoara de muzică din corul școlii reproșându-i-se că sunetele pe care le scoate atunci când cântă se aseamănă celor provenite de la o capră.  Trei ani mai târziu, însă, Shakira avea să semneze primul contract de înregistrare. Odată cu lansarea celui de-al treilea album, „Pies Descalzos”, lansat în 1996, care a ieșit în evidență mai ales datorită hit-ului „Estoy Aqui”, Shakira a devenit star internațional.  Primul ei succes internațional cu o piesă (respectiv album) în engleză a fost marcat de  „Whenever, Wherever”, în 2001, Shakira dându-și fanii pe spate nu doar prin muzica ei, dar și datorită mișcărilor scenice, celebrul dans al șoldurilor, care au devenit emblematice.

În 1991, la 13 ani, Shakira și-a lansat albumul de debut, „Magia”, compus din cântecele pe care le-a scris între 8 și 13 ani.

Cel mai mare succes al Shakirei a fost single-ul „Estoy Aquí” de pe cel de-al treilea album de studio al ei, „Pies Descalzos” lansat în 1995, care a ajuns pe primul loc în topurile din mai multe țări din America Latină.

Primul concert important al Shakirei a avut loc în 1996 la Estadio El Campín din Bogotá, Columbia. Concertul a făcut parte din turneul ei „Pies Descalzos”.

A vândut peste 125 de milioane de albume în lume

Shakira a vândut peste 125 de milioane de albume în întreaga lume.  A câștigat 500 de premii din 945 de nominalizări, inclusiv 3 premii Grammy și 14 premii Latin Grammy, ceea ce o face cea mai premiată artistă latino din toate timpurile.

Shakira a fost aleasă să interpreteze cântecele oficiale ale Cupei Mondiale FIFA din 2006 și 2010. „Waka Waka Waka (This Time for Africa)”, respectiv  „La La La La (Brazilia 2014)”.

În 1997, Shakira a înființat Fundația Pies Descalzos pentru a ajuta copiii vulnerabili din Columbia, iar în 2010 a fost numită ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF.

Cum s-a cunoscut cu Piqué?

În 2007, Shakira a colaborat cu Beyoncé la single-ul de succes „Beautiful Liar”, melodia ajungând  pe primul loc în topurile din întreaga lume.

Shakira este una dintre cele mai bine vândute artiste de muzică latină din toate timpurile.

Shakira, care la un moment dat a fost  implicată într-o legătură amoroasă cu Antonio de la Rúa (din 2000 și până în 2010), fiul fostului președinte argentinian, este cunoscută, de asemenea, și pentru relația extrem de mediatizată pe care a avut-o cu fotbalistul spaniol Gerard Piqué, începând din 2011 și până în 2022.

Shakira și Piqué s-au cunoscut atunci când ea promova cântecul oficial al Cupei Mondiale FIFA 2010, „Waka Waka (This Time for Africa)”, iar Piqué juca pentru echipa națională a Spaniei. Cei doi și-au făcut prima apariție publică în calitate de cuplu în 2011. Cuplul are doi copii împreună (Milan, născut în ianuarie 2013, și Sasha, născut în ianuarie 2015).

Shakira și starul de fotbal Gerard Piqué și-au anunțat despărțirea în iunie 2022, după 11 ani de relație. Imediat după separare, Shakira a lansat un cântec despre despărțire, care îl viza pe Piqué care începuse, în aceeași perioadă, o relație cu mai tănăra Clara Chia Marti, partenera lui de viață până în acxest moment.  La rândul ei, Shakira a fost văzută cu pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton la Marele Premiu al Spaniei din Barcelona, însă în prezent cântăreața columbiană se pare că se întâlnește cu starul NBA Jimmy Butler.

Știați că Shakira… ?

  • A fost lasată pe locul 9 în topul „102 cele mai sexy femei din lume”realizat de revista Stuff în 2002
  • La vârsta de 4 ani a scris un poem
  • A fost numită de Barack Obama pentru a face parte din Comisia consultativă privind excelența educațională pentru hispanici
  • Este una dintre puținele cântărețe care își lansează melodiile atât în engleză, cât și în spaniolă
  • A fost luată în considerare pentru rolul lui Ally Campano-Maine din A Star Is Born (2018), rol pe care l-a primit Lady Gaga
  • Înregistrarea piesei „La tortura” a fost un hit nr. 1 în multe țări, cele mai multe dintre ele în Europa
  • A fost clasată pe locul 18 în topul celor mai sexy 100 de femei din toate timpurile al revistei Men’s Health (2011), pe locul 38 în lista Hot 100 Women of 2007 a revistei Maxim și pe locul 33 în topul celor mai sexy 100 de artiste de la VH1
  • În 2010 și-a lansat parfumul S by Shakira
  • Deține o stea pe Hollywood Walk of Fame, pe care a primit-o la 8 noiembrie 2011.

Surse:

https://www.imdb.com/name/nm0787680/

https://www.businessinsider.com/shakira-banned-from-school-choir-2016-3

https://ew.com/music/shakira-breaks-14-guinness-world-records-music-sessions-vol-53/

https://www.glamour.com/story/shakira-love-life-going-great

Vă mai recomandăm să citiți și:

ABBA, una dintre cele mai populare trupe muzicale din toate timpurile

Paul McCartney este primul muzician britanic miliardar

Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din istorie

Soprana Bianca Ionescu, la „Altceva cu Adrian Artene”: „Muzica este o Icoană!”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase