Home » Cultură » Test de cultură generală. Care țară produce cel mai mult petrol?

Test de cultură generală. Care țară produce cel mai mult petrol?

Publicat: 28.05.2024

Într-o lume încă dominată de combustibilii fosili, probabil vă întrebați care țară produce cel mai mult petrol. Iată răspunsul!

Care țară produce cel mai mult petrol? Este vorba despre Statele Unite ale Americii.

SUA produc mai mult petrol decât orice altă țară de pe Pământ, potrivit Britannica.

Care țară produce cel mai mult petrol? Cum răspund ceilalți actori din industrie?

Producția de țiței brut din SUA a condus producția globală de petrol pentru al șaselea an consecutiv, atingând o producție medie record de 12,9 milioane de barili pe zi (bpd), a declarat Administrația Informațiilor Energetice (EIA) într-un comunicat din luna martie a acestui an.

În decembrie, producția de petrol brut din SUA a atins un nou record lunar de peste 13,3 milioane de bpd, a declarat la momentul respectiv agenția, citată de Reuters.

Statele Unite au produs mai mult petrol brut decât orice altă națiune în orice moment, conform statisticilor noastre energetice internaționale, în ultimii șase ani”, a adăugat EIA. EIA spune că este puțin probabil ca acest record să fie depășit de către altă țară în viitorul apropiat.

„Statele Unite au produs mai mult petrol brut decât orice altă națiune”

În altă ordine de idei, guvernul Arabiei Saudite i-a ordonat în ianuarie companiei Aramco să oprească planul său de extindere a producției de petrol și să vizeze o capacitate maximă de producție susținută de 12 milioane de barili pe zi (bpd), cu un milion de bpd sub un obiectiv anunțat în 2020.

Benchmarkul global Brent a scăzut în primăvara acestui an, coborând sub 82 de dolari pe baril, pe măsură ce preocupările geopolitice persistente din Orientul Mijlociu și Rusia se ciocnesc cu temerile legate de scăderea cererii în China. Membrii OPEC+, conduși de Arabia Saudită și Rusia, au convenit să prelungească reducerile voluntare ale producției de petrol cu 2,2 milioane de barili pe zi în al doilea trimestru, oferind sprijin suplimentar pieței în contextul îngrijorărilor legate de creșterea globală și de producția în creștere în afara grupului.

Vă recomandăm să citiți și:

O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10 săptămâni

Vânzările de iPhone au scăzut peste tot în lume, cu excepția unui singur loc

Ruinele unui vechi oraș din Filipine au ieșit la suprafață în urma secetei

Copiii lui Maradona vor ca trupul marelui fotbalist să fie într-un mausoleu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase