Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cea mai practicată religie din lume?

Test de cultură generală. Care este cea mai practicată religie din lume?

Publicat: 13.05.2024

Care este cea mai practicată religie din lume? Principalele religii ale lumii se încadrează în două categorii: religiile avraamice, cum ar fi creștinismul, iudaismul și islamul; și religiile indiene, care includ hinduismul, budismul, sikhismul și altele.

Care este cea mai practicată religie din lume? Dintre marile religii ale lumii, creștinismul este cel mai mare, având peste două miliarde de credincioși.

Creștinismul se bazează pe viața și învățăturile lui Isus Hristos și are aproximativ 2.000 de ani. Cele mai mari grupuri sunt Biserica Romano-Catolică, bisericile ortodoxe orientale și bisericile protestante, iar textul sacru al acestei religii este Biblia. De-a lungul secolelor, creștinismul a crescut numeric pe măsură ce s-a răspândit în întreaga lume, adesea prin misionari și colonizatori.

Care este cea mai practicată religie din lume? Câți adepți au celelalte religii?

A doua cea mai răspândită religie practicată este islamul, cu aproximativ 1,8 miliarde de credincioși în întreaga lume. A început în Mecca (un oraș din Arabia Saudită modernă) în secolul al VII-lea d. Hr. și a fost răspândit de Profetul Muhammad (570-632), pe care cei care practică islamul îl consideră drept ultimul profet al lui Dumnezeu. Islamul afirmă că învățăturile lui Dumnezeu, cunoscut sub numele de Allah, au fost scrise într-o carte sfântă cunoscută sub numele de Qurʾān, care este textul spiritual al credinței. Cei mai mulți musulmani aparțin uneia dintre cele două ramuri majore ale islamului: suniții includ aproximativ 80% dintre musulmani, iar șiiții includ aproximativ 15%. Restul aparțin unor denominațiuni mai mici.

Hinduismul, cu aproximativ 1,1 miliarde de credincioși, este a treia cea mai mare religie din lume și, de asemenea, una dintre cele mai vechi, cu credințe și practici care datează cel puțin din anii 1500 î.Hr. Hinduismul este practicat în principal în India (unde aproximativ 80% din populație se identifică drept hindu), Nepal și Indonezia. Se știe puțin despre fondarea hinduismului, dar învățăturile sale influențează profund aproape toate aspectele vieții credincioșilor.

A patra cea mai răspândită religie

În ultimii ani, anumite aspecte ale hinduismului au devenit populare în Occident, cum ar fi practicarea de yoga, precum și folosirea chakrelor (puncte de energie găsite în întregul corp) pentru identificarea și tratarea bolilor, conform Britannica.

A patra cea mai răspândită religie este budismul, cu aproximativ 500 de milioane de credincioși în întreaga lume și mai mult de 250 de milioane doar în China.

Bazată pe învățăturile lui Gautama Buddha, religia a fost fondată în India acum aproape 2.500 de ani. Există două ramuri principale ale budismului: budismul Theravada și budismul Mahayana. Principiile budismului includ un jurământ de non-violență și respectarea comportamentului etic în toate aspectele vieții.

Vă recomandăm să citiți și:

Astăzi se împlinesc 129 de ani de la naşterea unui mare poet, dramaturg şi filosof român

Se împlinesc 25 ani de la vizita celui mai îndrăgit Papă la Bucureşti. Momentul a fost unul istoric nu doar pentru România

Cum a trăit Mahmud Eyvazov 152 de ani? „Secretul meu este munca”

Turnul Eiffel împlineşte astăzi 135 de ani

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase