Test de cultură generală. Ce legătură au stelele Michelin cu anvelopele?
Probabil toți oamenii care frecventează restaurante au auzit de aceste stele, dar ce legătură au stelele Michelin cu anvelopele?
Ce legătură au stelele Michelin cu anvelopele produse de compania cu același nume?
În lumea restaurantelor rafinate, stelele Michelin sunt o marcă a excelenței. Ghidul Michelin, care emite aceste stele, a fost publicat pentru prima dată de compania producătoare de anvelope Michelin Tires în 1900 pentru a promova turismul și, prin urmare, utilizarea anvelopelor, conform Britannica.
Ce legătură au stelele Michelin cu anvelopele?
Michelin este un brand francez de renume și producător de anvelope și alte produse din cauciuc, cu sediul în Clermont-Ferrand.
Compania a fost fondată în 1888 de frații Michelin, André (1853–1931) și Édouard (1859–1940), și a fabricat anvelope pentru biciclete și trăsuri trase de cai înainte de a introduce anvelopele pneumatice pentru automobile în anii 1890.
Pentru a demonstra că anvelopele pneumatice demontabile pot fi utilizate cu succes pe vehiculele cu motor, cei de la Michelin au echipat o mașină cu astfel de anvelope fixate pe jante cu șuruburi și au participat la cursa auto Paris–Bordeaux din 1895. Deși nu au câștigat cursa, au stârnit interesul oamenilor pentru anvelopele pneumatice. Compania lor a devenit un producător important de anvelope în Europa. În 1948, Michelin a fost prima companie care a introdus anvelopele radiale, potrivit Britannica.
Cum au apărut stelele Michelin?
Compania publică și o serie internațională de ghiduri de călătorie cunoscute sub numele de Ghiduri Michelin și o serie de hărți rutiere. Ghidurile au fost inițiate de André Michelin, care își propunea să promoveze turismul cu mașina și astfel să susțină industria sa de anvelope.
Primul Ghid Roșu (1900), un ajutor pentru călătorii în Franța, a fost o listă alfabetică de buzunar a orașelor franceze de interes care erau suficient de mari pentru a conține hoteluri și garaje. Acest ghid a inclus simbolurile de evaluare prototipice pentru care compania Michelin a devenit faimoasă; această listă de simboluri, acum extensivă, indică caracteristici ale cazării, precum nivelul de confort (de la luxos la confort modest) și prezența dotărilor precum piscine, grădini, terenuri de tenis și aer condiționat.
Ghidul Roșu include, de asemenea, evaluări ale restaurantelor, indicându-le pe cele care oferă mese ieftine, precum și câteva selecte (indicate prin prezența a trei stele) care oferă o „masă demnă de o călătorie specială”. În 1957, compania a început să publice Ghiduri Roșii și pentru alte țări vest-europene, inclusiv ghiduri pentru Spania și Portugalia, Italia, Marea Britanie și Irlanda, Benelux (Belgia, Țările de Jos și Luxemburg) și Germania de Vest.
În plus față de Ghidurile Roșii, cele mai populare dintre ghidurile Michelin, Michelin oferă și Ghiduri Verzi, care îi pot fi de ajutor călătorului în căutarea mai multor informații despre muzee, minuni naturale și alte puncte de interes dintr-o regiune. Michelin publică și un număr mare de hărți foarte detaliate și informative.
Vă recomandăm să citiți și:
Primul om care a sărit cu paraşuta. Prima dată şi-a aruncat câinele