Aceste arahnide sunt considerate o delicatesă, iar cele mai mari pot fi vândute cu până la 1 dolar bucata, o sumă considerabilă într-o țară în care salariul minim este de aproximativ 6 dolari pe zi. Dar cum sunt preparate tarantulele?
Odată ce găsesc un astfel de păianjen, bucătarii îi ucid lovindu-i cu un băț sau umplându-le ascunzătoarea cu apă fierbinte. Majoritatea acestor păianjeni ajung într-un wok. Apoi sunt aruncați într-un bol cu lichid albicios, o amestecătură de zahăr, sare, condimente ușoare, pudră de pui și apă, conform CNN.
„Are mai mult gust, picioarele nu sunt atât de bune”
După ce păianjenii sunt bine înmuiați, sunt luați cu mâna și puși la prăjit. Aceștia nu trebuie să stea în uleiul clocotit al wokului mai mult de 45 de secunde. Acest lucru îi face crocanți la exterior și moi la interior.
Se recomandă mai întâi consumarea corpului, „care este cel mai bun, are mai mult gust, picioarele nu sunt atât de bune”, spune un bucătar pentru CNN. Se pare că tarantula astfel preparată ar avea gust de crab.
Vă recomandăm să citiți și:
Un aligator rar a avut nevoie de operație. Ce au găsit medicii veterinari în stomacul său?
Crabii de pe Insula Crăciunului, „împiedicați să migreze” din cauza secetei extreme
Investiţiile străine directe în China au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani
Patru australieni au ajuns la spital după ce au fost loviți de trăsnet într-o grădină botanică