Arcul de Triumf a avut mai multe iterații de-a lungul șoselei Kiseleff încă de la construcția sa grabnică din lemn în 1878, când România și-a câștigat independența. De ce a fost construit Arcul de Triumf din București?
De ce a fost construit Arcul de Triumf din București? Primul arc a fost ridicat doar pentru ca trupele să poată defila pe sub el pe drumul lor către oraș. Apoi, Arcul de Triumf a fost reconstruit în același loc în 1922, după Primul Război Mondial.
A doua structură temporară a rezistat aproximativ 13 ani înainte de a fi demolată pentru a-i face loc arcului actual, construit dintr-un material mult mai rezistent: granitul de Deva.
Inaugurat în septembrie 1936, Arcul de Triumf actual are o înălțime de 27 de metri și o bază rectangulară de 25 x 11,5 metri. Construit după planurile elaborate de arhitectul Petre Antonescu, Arcul de Triumf a fost decorat de faimoși sculptori români, printre care Ion Jalea și Dimitrie Paciurea.
Astăzi, arcul reprezintă un monument al independenței și este vizitat de numeroși turiști. În fiecare an, pe sub Arcul de Triumf au loc parade militare în data de 1 decembrie, care marchează Ziua Națională a României.
S-a construit o scară internă pentru ca vizitatorii să poată urca în vârful arcului și să privească orașul. De asemenea, acesta găzduiește un mic muzeu care include fotografii ale versiunilor anterioare, potrivit Atlas Obscura.
Bucureștiul este înșelător de mare, iar o modalitate excelentă de a vedea orașul și de a afla despre istoria care înconjoară Arcul de Triumf este să participați la un tur cu bicicleta. Arcul se află în apropierea Parcului Regele Mihai I (fost Parc Herăstrău), la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, stația de autobuz „Arcul de Triumf”.
Ziua în care s-a deschis oficial cel mai vechi muzeu din România