Iată o întrebare macabră pe care probabil nu v-ați pus-o: ce mare artist al Renașterii a disecat 30 de cadavre?
Ce artist al Renașterii a disecat 30 de cadavre? Este vorba despre Leonardo da Vinci.
Studiind anatomia ca parte a operei sale de artă, da Vinci a dezvoltat o pasiune pentru ilustrarea mecanismelor interne și a structurii corpului uman și, în cele din urmă, a disecat 30 de cadavre, potrivit Britannica.
Fiul unui proprietar de pământ și al unei țărănci, da Vinci a primit instruire în pictură, sculptură și arte mecanice ca ucenic al lui Andrea del Verrocchio. În 1482, el a intrat în serviciul ducelui de Milano ca „pictor și inginer”.
În timpul celor 17 ani petrecuți la Milano, Leonardo a finalizat șase lucrări de artă, incluzând „Fecioara între stânci” (1483-1486) și una dintre cele mai celebre opere ale sale, pictura murală monumentală „Cina cea de taină” (1495-1498) în refectoriul mănăstirii Santa Maria delle Grazie.
În jurul anului 1490, da Vinci a început un proiect de scriere a tratatelor despre „știința picturii”, arhitectură, mecanică și anatomie. Numeroasele sale manuscrise care au supraviețuit sunt remarcate pentru faptul că sunt scrise într-un scris invers, care necesită o oglindă pentru a fi citite, conform Britannica.
În perioada 1502-1503, în calitate de arhitect militar și inginer pentru Cesare Borgia, Leonardo a contribuit la punerea bazelor cartografiei moderne. În următorii cinci ani la Florența (1503-1508), a început o altă piesă celebră, „Mona Lisa” (c. 1503–1519).
Leonardo s-a întors apoi la Milano, unde a creat foarte puțin ca pictor, dar munca sa științifică a înflorit. În 1516, după un timp sub patronajul Medici la Roma, el a intrat în serviciul lui Francisc I al Franței și nu s-a mai întors niciodată în Italia.
Suedezul care a creat chimia modernă
Hugh Hefner, fondatorul Playboy și posibil unul dintre cei mai invidiați bărbați din lume