Cum a fost construit Podul Diavolului din Germania, care pare desprins din poveștile cu zâne?
Bine ascuns sub frunzișul verde și bogat din regiunea Kromlau a Germaniei se află Podul Diavolului, numit Rakotzbrücke. Acesta a fost gândit în mod intenționat foarte arcuit, în așa fel încât să formeze un cerc perfect atunci când se oglindește în apa de sub el. Iar rezultatul smulge exclamații de uimire deoarece întreaga scenă pare desprinsă dintr-o poveste fantastică cu zâne.
Rakotzbrücke a fost construit în anul 1860, la comanda cavalerului din comunitatea vremii, iar pentru a fi realizat a fost folosită o varietate de pietre adunate din împrejurimile locului. Lucrarea a fost finalizată în decurs de 10 ani, iar mare parte din efort a fost concentrat asupra aspectului natural.
În prezent, structura este situată în Parcul Kromlauer (cel mai mare parc din Gablenz, regiunea Saxonia a Germaniei), care are o suprafață de 81 de hectare și este populat de rododendroni și iazuri.
De unde vine denumirea de „Podul Diavolului”?
Denumirea de „Podul Diavolului” vine de la expresiile colocviale potrivit cărora astfel de poduri sunt atât de periculoase și, în același timp atât de spectaculoase, încât par a fi ridicate de însuși Satan. Iar în trecut, localnicii considerau că orice apariție ce pare nefirească pentru că sfidează legile naturii nu poate fi decât opera Necuratului.
De asemenea, numeroase legende locale au fost țesute în jurul Rakotzbrücke. Una dintre acestea spune că arhitectul a făcut pact cu Diavolul pentru a se asigura că va sta în picioare un astfel de pod nefiresc. În schimb, Diavolul a primit sufletul primei persoane care îl va traversa.
Altă poveste pe care o credeau oamenii era aceea că podul reprezintă un portal către altă lume, iar cei care trec pe sub el își descoperă abilitățile fantastice.
Cum a fost obținută scena fantastică din jurul Podului Diavolului?
Însă, în vreme ce podul (la fel ca toate, de altfel), a fost creat de mâinile muritorilor de rând, se pare că el a fost gândit mai mult pentru a uimi din punct de vedere estetic, decât pentru a fi util în comunitate, potrivit Atlas Obscura.
Fiecare capăt al său este decorat cu turle subțiri din piatră, cioplite în așa fel încât să semene cu coloanele naturale de bazalt, care sunt întâlnite în multe locuri din Germania. Pe lângă asta, curbura structurii a fost gândită în așa fel încât să reprezinte jumătatea unui cerc perfect, iar când apa este calmă și lumina cade în mod potrivit, apare iluzia unui cerc complet din piatră.
Iar Podul Diavolului este, și astăzi, cea mai populară atracție turistică din zonă. Turiștii și localnicii pot admira acest pod în parcul Kromlauer, însă este interzisă traversarea acestuia, pentru a evita degradarea. Cunoscătorii recomandă ca podul să fie admirat toamna, atunci când frunzișul adaugă și mai multă valoare peisajului minunat.
Vă mai recomandăm să citiți și:
„Miezul diavolului” și povestea înfiorătoare a cercetătorilor care au „gâdilat coada dragonului”
Codex Gigas sau „Biblia Diavolului”. Ce secrete întunecate ascunde?
Castelul Peveril, fortăreața în care erau terorizați și pedepsiți infractorii
Castelul Pustnicului, considerat a fi cel mai mic castel din Europa