Pentru mahmureală încă nu a fost descoperit un medicament, însă fiecare a încercat, de-a lungul timpului, să combată simptomele cu diferite leacuri sau alimente.
Răspunsul se află, în linii mari, în aportul de carbohidrați, pentru că mahmureala presupune o deshidratare severă și o scădere a nivelului de zahăr din sânge, potrivit CNN. De aici pornesc simptomele de greață, oboseală, iritabilitate și dureri de cap.
Singurul remediu împotriva acestei stări este abținerea de la consumul de alcool; dar nu mulți agreează ideea și se bucură de petrecere cu un pahar în plus. Iar a doua zi, se apelează la diverse alimente.
Soluțiile încercate împotriva mahmurelii sunt diferite de la o capitală la alta, însă cele mai populare, care au trecut și testul localnicilor, au fost adunate în cartea „Hangover Helper” (Ajutorul mahmurelii, n.r.), semnată de Lauren Shockey
Iată care sunt remediile împotriva mahmurelii în cele mai populare capitale ale lumii:
Chiar dacă experții spun că a doua zi nu mai trebuie consumat alcool, parizienii merg pe zicala: „Cui pe cui se scoate”. Pentru mahmureală, în capitala Franței se bea cocktailul Bloody Mary, care conține vodkă, suc de roșii, sos Tabasco, sare, piper, lămâie și sos Worcester.
Fiecare bar din întreaga lume a adus mici modificări rețetei (unii adaugă și sos de hrean).
Brânza caldă și topită este partea esențială de la o pizza atunci când o mâncăm după o seară de beție. Dar în capitala Marii Britanii, remediul a fost simplificat: londonezii pun brânză între două felii de pâine, apoi o rumenesc pe grătar sau o bagă la cuptor.
Ulterior, se adaugă deasupra unt, muștar picant și puțin cheddar gratinat – apoi intră câteva minute din nou la cald, pentru a se topi și brânza rasă.
Chiar dacă germanii se bucură oricând de cârnăciorii cu curry („die currywurst” – în germană), acest snack clasic este, probabil, mult mai gustos după o ieșire prin cluburile din Berlin. Pentru cei neinițiați, este vorba despre un cârnăcior preparat din carne de porc, prăjit și tăiat în felii (de dimensiunea unei îmbucături), peste care se pune ketchup condimentat cu curry și la final se presară pudră de curry.
Combinația dintre sosul bogat, cârnatul suculent și căldura subtilă conferită de condimente trezește toate simțurile și revitalizează mintea. Remediul folosit de cei din capitala Germaniei este și mai bun atunci când este adaugată și o porție de cartofi prăjiți.
Capitala Irlandei este celebră pentru baruri și pentru viața de noapte. Deci nu surprinde pe nimeni faptul că aici a fost dezvoltat și un remediu inclus special în meniul pentru mic dejun: „the breakfast blaa”.
Acesta presupune o chiflă moale și făinoasă („blaa”), în care intră bacon, unt, cârnați, budincă neagră și sos maro (un condiment tradițional britanic, similar cu ketchup-ul).
Și danezii consumă a doua zi carne: Flæskestegssandwich (sandviș din carne de porc friptă). Sandvișul emblematic din Copenhaga presupune un răsfăț suculent, delicios și dezordonat.
Este vorba despre felii groase de carne de porc prăjite introduse într-o chiflă moale în interior și crocantă în exterior, cu varză roșie, castraveți murați și maioneză picantă.
În Sydney, localnicii mănâncă mai sănătos atunci când apar simptomele neplăcute după prea mult alcool. Aici este recomandat un sandviș cu pâine prăjită, avocado tocat, un ou fiert și sos picant.
În Montreal, localnicii folosesc poutine, un fel de mâncare tipic, preparat din cartofi prăjiți, brânză rasă și sos. În funcție de „gravitatea situației”, mahmurii pot adăuga și bacon sau bucăți de carne de porc friptă.
Cercetătorii au descoperit secretul care îi face pe oameni să renunțe la alcool
Ce medicamente nu trebuie să combini cu alcool? Iată care sunt riscurile!
Alcoolul afectează „aproape fiecare organ”. Cum trecem mai ușor peste mahmureală?
Câte pahare sunt prea multe atunci când vine vorba de alcool? Cercetătorii au răspunsul!