Test de cultură generală. Ce culoare găsim pe 75% dintre drapelele lumii?

06 10. 2022, 11:00

În prezent, există 195 de țări, ceea ce înseamnă că există și 195 de steaguri naționale. Dar ce culoare găsim pe 75% dintre drapelele lumii?

Ce culoare găsim pe 75% dintre drapelele lumii? Este vorba despre culoarea roșie.

Culorile drapelului unei țări transmit multe informații despre identitatea țării, lupta ei pentru independență și măreția trecută și vor fi întotdeauna o sursă de mândrie pentru cetățenii săi.

Bineînțeles, există și țări diferite care au steaguri foarte asemănătoare, cum ar fi Monaco și Indonezia.

În afară de roșu, ce alte culori mai au în comun drapelele lumii?

Culoarea roșie, această nuanță puternică și îndrăzneață a fost folosită în steaguri din 148 de țări. Printre țările care nu au roșu în steaguri se numără Argentina, Brazilia, India, Pakistan, Honduras, Irlanda, Somalia, Ucraina, Grecia, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Suedia, Finlanda, Estonia, Palau, Arabia Saudită, Israel, Cipru, Gabon, Rwanda, San Marino, Bahamas și altele.

În afară de roșu, cele mai populare culori ale steagurilor naționale ale lumii sunt albul și albastrul. Albul este folosit în steaguri din 140 de țări, în timp ce albastrul este folosit în steaguri din 102 țări. Sri Lanka și Jamaica sunt singurele două țări suverane din lume ale căror steaguri nu conțin culorile roșu, alb sau albastru, potrivit Feeding Trends.

Vexilologi și vexilografi

Vexilologul este o persoană care studiază steagurile, iar vexilograful este persoana care proiectează sau desenează un steag național, în funcție de simbolistică.

Fiecare țară își proiectează steagul după propria istorie. Când vine vorba de Statele Unite, primul steag american a fost proiectat de Betsy Ross, o croitoreasă americană. „Stele și dungi”, precum și „Old Glory”, sunt nume alternative pentru acest steag.

În mod similar, în funcție de designul și modelul de culoare, steagul național al fiecărei țări poate avea un nume diferit. În timp ce steagurile naționale sunt frecvent improvizate de-a lungul timpului, mai multe țări organizează competiții pentru a le crea.

Vă recomandăm să citiți și:

I-a uimit pe toţi cu raţionamentele sale logice. Românul care în liceu îşi ajuta familia din bursa de studiu, iar la 27 de ani era unul dintre marii matematicieni ai lumii

Test de cultură generală. Care este cea mai nouă țară din lume?

Ce trebuie să știm despre Charles Dickens, unul dintre cei mai importanți prozatori englezi

Părăsită de tată când era mică, această tânără i-a uluit pe francezi dansând complet goală. Mai târziu, Constantin Tănase a adus-o în România pentru un onorariu generos – VIDEO