O expoziție cu documente despre epidemiile din Țările Române a fost deschisă joi la Muzeul Național de Istorie a României.
Expoziția „Epidemii în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare” este organizată de Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României (ANR) și Asociația „Dar Development”.
Deschiderea expoziției a avut loc joi de la ora 11.00 la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București.
„În contextul pandemic actual, prin intermediul acestei expoziții vizitatorii vor putea să descopere, cu ajutorul documentelor de arhivă, alte episoade epidemice care au avut loc în spațiul românesc, precum și modul în care acestea au fost depășite în trecut. De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României – de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic și gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial”, au transmis organizatorii.
Documentele despre epidemiile din Țările Române, expuse, surprind modul în care instituțiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, metodele de stopare și urmele pe care acestea le-au lăsat în societate.
Expoziția este realizată cu ocazia aniversării a 190 de ani de existență a Arhivelor Naționale ale României și va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a României în perioada 28 octombrie – 7 noiembrie 2021, putând fi vizitată de miercuri până duminică, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară aflate în vigoare.