Tabloul s-a aflat în colecţia muzeului timp de şapte decenii înainte să se descopere cine este autorul, conform sursei citate.
Muzeul de artă Allentown avea în colecţia sa tabloul din 1961. Abia atunci când lucrarea a fost restaurată s-a descoperit că straturile de vopsea adăugate ulterior ascundeau o pictură semnată de Rembrandt, în 1632.
Tabloul intitulat „Portret de tânără” a fost adus la lumină folosindu-se tehnici ultra moderne de restaurare pentru a înlătura straturile de vopsea adăugate ulterior.
„Putem să ne uităm la tablou cu alţi ochi acum”, a comentat Elaine Mehalakes, vicepreşedintele muzeului pe probleme de curatoriat, potrivit Artnet News. “A apărut o strălucire care nu era perceptibilă înainte de restaurare. Şi a căpătat o greutate pe care nu o avea înainte din punctul de vedere al atenţiei ştiinţifice”, a arătat reprezentanta instituţiei, potrivit Mediafax.
Lucrarea a fost considerată mult timp creaţia şcolii conduse de Rembrandt, dar nu s-a putut dovedi că autorul este celebrul pictor flamand. Reprezentanţii muzeului au putut să fie siguri de provenienţa lucrării abia după ce tehnologia ultramodernă a putut să analizeze şi să identifice tuşele inconfundabile ale lui Rembrandt.
„Portretul unei tinere” a fost donat muzeului de Fundaţia Kress, organizaţia care gestiona colecţia de artă Renascentistă adunată de magnatul Samuel Kress, originar din Allentown.
Tablul restaurat va fi expus la Muzeul de Artă Allentown începând de pe 7 iunie, arată platforma Artnet News.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn a trăit între 1606 şi 1669, în Ţările de Jos. Este considerat unul dintre cei mai prolifici pictori europeni, influenţa sa asupra modurilor în care este surprinsă lumina pe pânză fiind unul dintre subiectele de studiu cele mai întâlnite în practica artistică europeană.