Netflix este una dintre cele mai importante platforme de streaming online de pe mapamond şi în ultimii ani şi-a diversificat „protofoliul” cu o serie de producţii clasice, dar şi cu o serie de filme şi seriale proprii care au avut un succes foarte mare printre cei care vor să facă binging sau în rândul privitorilor obişnuiţi. Din dorinţa de a acapara noi pieţe, dar şi din cauza normelor Uniunii Europene care au obligat platformele de streaming de a difuza şi producţii locale, Netflix a început să ofere clienţilor români şi o serie de producţii româneşti. Mai jos am creat o listă cu cinci filme româneşti pe care să le urmăreşti la final de ianuarie.
Acest film regizat de către Iura Luncaşu îi distribuie în rolurile principale pe actorii Vlad Logigan şi Gheorghe Visu şi tratează o temă care se dovedeşte a fi comună în modul în care românii percep şi interpretează lumea din jurul lor: ghinionul.
Povestea filmului este centrată în jurul lui Robert, Vlad Logigan, un tânăr care încearcă să ajungă la un casting, dar care pe drum întâlneşte o serie de obstacole care par a sta între el şi rolul dorit. Internauţii se declară mulţumiţi e umorul acestui film, dat fiind faptul că reuşeşte să surprindă capacitatea românilor de a se adapta şi de a face haz de necaz.
Love Building este o comedie romantică lansată în anul 2013 şi care a fost regizată de către Iulia Rugină şi care are o distribuţie formată din nume cunoscute ale cinematografului şi producţiilor de televiziune româneşti: Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă sau Emil Ciuchi.
Povestea filmului urmăreşte 14 cupluri care se înscriu într-o tabără pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile amoroase. De-a lungul celor şapte zile, cei trei instructori ai taberei încearcă să îşi ajute pacienţii, fără a lua în calcul faptul că şi ei „cară” un bagaj de probleme şi sentimente pe are încă nu le-au înfruntat. În spiritul comediei, lucrurile degenerează, iar problemele cuplurilor şi ale instructorilor se întrepătrund.
Tema tranziţiei post-comuniste este abordată în acest film de Tudor Giurgiu, unde trecerea de la economia planifictă de stat la economia de piaţă se dovedeşte a fi extrem de dură.
În mijlocul acţiunii acestui film se află angajaţii unei fabrici de maşini care este pe punctul falimentului şi care riscă se intre în şomaj. pentru a-şi salva locurile de muncă şi fabrica, aceştia sunt nevoiţi să recurgă la soluţii inedite.
„De ce eu” sau „Cristian” este un film românesc lansat în anul 2015 care a fost regizat de către Tudor Giurgiu. Acest film a fost inspirat din experienţa profesională a procurorului Cristian Panait. Acest tânăr procuror a cărui carieră este pe val se confruntă cu o alegere între carieră şi căutarea adevărului atunci când este pus în situaţia de a-şi ancheta unul dintre superiori.
La momentul lansării sale, filmul a readus atenţia publicului românesc către perioada tranziţiei şi a afacerilor politice şi economice care au avut loc în acea perioadă.
Acest film regizat de către Jesús del Cerro şi din a cărui distribuţie fac parte Dragoş Bucur, Cristina Flutur, Constantin Cojocaru şi Rodica Lazăr tratează tema perioadei comuniste, pe care, conform criticilor, reuşeşte să o abordeze într-un mod original, fără a apela la clişeele altor filme asemănătoare.
Filmul spune povestea lui Andrei, un tânăr taximetrist a cărui viaţă se schimbă odată cu primire a trei milioane de dolari şi a unei proprietăţi în Hawaii de la un unchi. Familia lui Andrei s-a resemnat cu gândul că nu va putea să se bucure de respectivii bani, dar Andrei nu renunţă şi aplică pentru un paşaport. Obţinerea respectivului paşaport antrenează o serie de evenimente care reuşesc să descrie societatea românească de dinainte de anul 1989.
Citeşte şi:
Compania Netflix recunoaşte că va fi afectată de concurenţa viitoarelor platforme Apple şi Disney
Controverse legate de o satiră de Crăciun de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual
Netflix se scumpeşte şi în România. Cât vor costa abonamentele în viitorul apropiat