”Testamentul lui Abraham”, publicat de ediura Litera în 2017, a depăşit în această primavară cifra de vânzări a romanului ”Biblia pierdută” şi a devenit cel mai vândut roman românesc de după Revoluţie, se arată în comunicat.
”Biblia pierdută” (RAO 2105) a fost primul roman românesc care a depăşit 200.000 de exemplare vândute în ţară şi a devenit best seller în 31 de ţări. Cifrele de vânzări înregistrate în Italia, la editura înfiinţată de Umberto Eco şi Elisabeta Sgarbi, La Nave di Teseo au dus la achiziţionarea celui de-al doilea roman al autorului roman, ”Testamentul lui Abraham”.
Potrivit textului remis MEDIAFAX, romanul ”Biblia pierdută” a fost publicat la cele mai mari grupuri editoriale din lume (Penhguin-Random House, Planeta).
“A doua carte e cea mai importantă pentru autor. Dacă în Occident ţi se cumpără prima carte- mă refer la edituri de top şi cifre mari de vânzări- şi nu îţi iau şi a doua carte, e mai rău decât să nu te fi publicat de loc. Înseamnă că nu ai avut succes, că editura a pierdut pariul pe care l-a făcut cu tine şi cariera ta internaţională s-a cam terminat înainte de a începe. Pe de altă parte, achiziţionarea celui de-al doilea roman, e o dovadă de încredere şi un mesaj teribil pentru toate pieţele de carte importante. Înseamnă că scriitorul devine oficial autor al editurii respective. «Biblia pierdută» încă nu şi-a epuizat bine ciclul de apariţii- apare în curând în Franţa, la Fleuve (grupul Planeta) şi în alte ţări, că a şi început ofertarea pentru «Testamentul lui Abraham».Sunt încântat că o editură de talia Baldini+Castoldi-La Nave di Teseo îşi doreşte atât de tare a doua mea carte. Cum am mai spus, Umberto Eco a fost întotdeauna intelectual meu preferat. Iar să fiu publicat la editura lui e o mare onoare”, a declarat Igor Bergler, în exclusivitate pentru MEDIAFAX.
La târgul de carte Gaudeamus este programată lansarea celui al treilea volum din seria Charles Baker, ”Minciuna lui Michelangelo”.
Igor Bergler a studiat, în perioada 1991 – 1995, regie de film la Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, între 1993 – 1997, comunicaţii audiovizuale, la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Are în palmares şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist. A fost, de asemenea, redactor şi realizator de emisiuni.