Cărţile-vedetă ale editurilor româneşti pentru 2019
Cărţile vedetă din 2019 includ, la Grupul Editorial Art, ”Cronicile oraşelor flămânde #1. Maşinării infernale”, de Philip Reeve, traducere din limba engleză realizată de Mihai-Dan Pavelescu, publicat la Editura Paladin dar şi ”Jurnalul unui puşti #13. Dezgheţul”, de Jeff Kinney, traducere din limba engleză de Ioana Vâlcu, la Editura Arthur, cea mai de succes serie după Harry Potter, care îi va convinge până şi cei mai reticenţi copii că lectura nu este nici pe departe plictisitoare, arată editorii.
Pe lista celor de la Art este şi volumul „Însemnările unei puştoaice #12. Povestirile Povestiririle unei catastrofe amoroase NU CHIAR atât de secrete”, de Rachel Renée Russell (traducere din limba engleză de Irina Ornea).
O serie de 10 audiobook-uri pe vinil sunt anunţate de audioART, o divizie a Grupului Editorial Art care anunţă un program ambiţios de a prezenta publicului cititor şi audiofil o serie de audiobook-uri pe vinil. Proiectul îşi propune să ofere spre audiţie texte mari din secolul XX şi al XXI şi voci pe măsură. Pentru nostalgici, pentru colecţionari, pentru toti cei care descoperă sau redescoperă acum gustul inconfundabil al analogicului şi care ţin să-şi savureze în tihnă ritualurile pe care le implică intrarea în acest univers, au fost alese cu atenţie texte şi fragmente din cărţi ale unor autori importanţi publicaţi de Editura ART: Primo Levi, William Faulkner, Mariana Enriquez, Mariusz Szczygieł, W.G. Sebald, Truman Capote, Tove Jansson, Bohumil Hrabal, Pierre Bourdieu şi Julio Cortázar. Vocile care au dat viaţă acestor texte sunt tineri actori, scriitori, jurnalişti şi oameni de radio: Dan Stanciu, Adela Greceanu, Şerban Pavlu, Marius Chivu, Mihaela Dedeoglu, Alexandru Potocean, Bogdan Ghiu, Lucian Iftime.
Continuarea pe Mediafax.