Home » Cultură » Care sunt noile apariţii din începutul acestei toamne la editurile româneşti, partea III

Care sunt noile apariţii din începutul acestei toamne la editurile româneşti, partea III

Care sunt noile apariţii din începutul acestei toamne la editurile româneşti, partea III
Publicat: 19.09.2018
Lansările din această toamnă de la editurile Nemira, Trei, RAO şi Polirom sunt sunt dezvăluite în prezentări trimise redacţiei Mediafax.

Nemira

Toamna 2018 aduce la editurile Nemira şi Nemi multe noutăţi în colecţiile consacrate, de la cele mai interesante voci din literatura străină contemporană şi până la cele mai îndrăgite serii pentru copii.
Cea mai aşteptată cartea e toamnei la Nemira este un nou thriller de excepţie de la Stephen King – Frumoasele adormite: într-o colaborare spectaculoasă, cu fiul său, Owen, King porneşte de la o premiză originală şi incendiară: ce s-ar întâmpla dacă toate femeile ar dispărea, cuprinse de un somn din care nu se mai trezesc niciodată? O poveste în care Mister Mercedes se întâlneşte cu Shawshank Redemption şi o lectură ca un carusel, scrie Mediafax.

Pentru cititorii de literatură străină contemporană:

Busola, de Mathias Enard, roman câştigător al premiului Goncourt, carte nocturnă şi ca un pod între Occident şi Orient, de ieri şi de mâine, clădit pe inventarul secolelor de fascinaţie.
O logodnă foarte lungă, de Sébastien Japrisot, despre o noapte şi o zi din iarna anului 1917 când cinci soldaţi azvârliţi în Picardia înzăpezită, în tranşeele inamicului, se zbat să supravieţuiască dar şi despre dragostea care ţine vie speranţa.

Un domn la Moscova, de Amor Towles, în curs de ecranizare cu marele Kenneth Branagh în rolul principal, o carte irezistibilă, filigranată şi luxuriantă ca un ou Fabergé, care îţi trezeşte nostalgia după epoca de aur a lui Tolstoi şi Turgheniev.

Pentru cititoarele de poveşti de dragoste:

Ultimul tren spre Istanbul, de Ayşe Kulin – una dintre cele mai populare scriitoare din Turcia de azi – cartea tradusă în 23 de limbi este o combinaţie fermecătoare de roman de dragoste, roman istoric şi roman de război.

Înainte de ploaie, de Dinah Jefferies – un amestec luxuriant şi îmbătător de culoare, istorie şi gusturi din India, cu o protagonistă puternică şi independentă.

O zi în decembrie, de Josie Silver – numit de cititorii americani ¨un Love actually literar¨, este o poveste de dragoste plină de ezitări.

Pentru cititorii de nonficţiune:

Un autoportret excepţional de la unul dintre cei mai faimoşi, îndrăgiţi şi misterioşi actori din istoria cinematografiei: Anthony Quinn, păcatul originar.

Istoria cuplurilor regale, de Jean-François Solnon – poveştile a 11 cupluri regale care au scris istoria împreună, din antichitate până în epoca modernă.

Pentru cititorii de science fiction&fantasy: vor apărea o serie nouă de la îndrăgita scriitoare Robin Hobb, o carte tradusă în premieră în România de la excentricul Douglas Adams şi alte surprize pe care le anunţăm în curând.

Este dovedit ştiinţific: femeile sunt tari! Şi dacă aveaţi dubii, cartea Femei în ştiinţă. 50 de femei temerare care au schimbat lumea, de Rachel Ignotfski minunat ilustrată şi educativă, aduce în prim plan contribuţiile a 50 de femei în domeniile ştiinţelor, tehnologiei, programării, ingineriei.

La editura Nemi pentru copii vor apărea cărţi noi în seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, ilustrată de Alexia Udrişte, avându-le ca personaje centrale pe Litovoi, Regina Maria şi Mircea cel Bătrân, un nou roman al scriitorului Michael Morpurgo: Un vultur în zăpadă, precum şi o poveste fascinantă de la Cressida Cowell, autoarea seriei Cum să-ţi dresezi dragonul – Wizards of Once, câştigătoare a prestigiosului Blue Peter Book Award. Pentru micii exploratori, Adrian Şonka prezintă Ghidul micului astronom prin Univers, o carte cu mult umor şi multe informaţii inedite pentru cei interesaţi de misterele Universului. De Crăciun, cărţile de pus sub brad vor fi Father Christmas, de Matt Haig şi 24 de poveşti de Crăciun, de Brigitte Weninger şi Eve Tharlet (autoarele seriei cu iepuraşul Matei).

Polirom

Toamna editorială aduce pe piaţă câteva dintre cele mai aşteptate titluri şi la editura Polirom.

În ceea ce priveşte Literatură română, în Seria de autor Gabriela Adameşteanu, este anunţată apariţia volumului ¨Fontana di Trevi¨ iar în Colecţia ¨Fiction Ltd.¨ sunt aşteptate volumen noi de Dan Lungu (¨Pîlpîiri¨), Bogdan Suceavă (¨Avalon¨) şi Mircea Daneliuc (¨Cele mai tîmpite momente¨).

Alexandru Ecovoiu, Ambitus

În Vergo se petrec o seamă de lucruri care bulversează traiul locuitorilor. Dintr-odată, în oraş nu mai moare nimeni. Şi nici nu se mai naşte nimeni. Căutarea unor explicaţii logice nu duce la nici un rezultat. În lipsa acestora, aproape toată suflarea urbei alege o cale dezinhibatoare: petrecerile şi dezmăţul. Marchizul, o minte sistematică, încearcă să pună într-o ecuaţie existenţială elementele care marchează noua condiţie umană a vergonilor. Nu izbuteşte, dar conturează în viziune proprie o anume stare viitoare a lucrurilor. La rîndul său, autorul nu propune nici o rezolvare, pentru că scopul său a fost să formuleze probleme, nu să dea răspunsuri. Cititorii însă vor încerca să le găsească.

La Nonfiction, Ion Vianu lansează ¨Între violenţă şi compasiune. Amintirile unui psihiatru¨, iar în Seria de autor ¨Nicolae Steinhardt ¨ este anunţat titlul ¨Varia¨, volumul I, o ediţie cartonată, îngrijită, studiu introductiv, note, referinţe critice şi indici de Florian Roatiş şi repere biobibliografice de Virgil Bulat. Opera integrală N. Steinhardt este publicată în coeditare cu Mănăstirea ¨Sfînta Ana¨, Rohia. Primul volum Varia cuprinde texte publicate pînă în 1948: André Gide, Post bellum, precum şi articole inedite în volum, apărute iniţial în diverse periodice, ca Vlăstarul, Adevărul, Lumea etc. Temele abordate în aceste texte sunt dintre cele mai diverse: André Gide propune o incursiune în viaţa şi opera unuia dintre scriitorii preferaţi ai lui Steinhardt, studiul istoric Post bellum analizează Franţa de după 1870 şi Germania de după 1918, fiind, în cuvintele autorului, o ¨încercare asupra unui paralelism istoric şi asupra formulării unor învăţăminte politice¨, în timp ce articolele din periodice reflectă numeroasele preocupări ale lui N. Steinhardt: literatură, istorie, drept.

Colecţia ¨Historia¨

Yuval Noah Harari, 21 de lecţii pentru secolul XXI. Traducere de Lucia Popovici

Ediţia cartonată a volumului semnat de autorul bestsellerurilor ¨Sapiens. Scurtă istorie a omenirii¨ şi ¨Homo deus. Scurtă istorie a viitorului¨ este preconizat să apară pe 27 septembrie. Într-o lume invadată de informaţii irelevante, claritatea înseamnă putere. Cenzura nu înseamnă blocarea fluxului de informaţii, ci mai curînd asaltarea oamenilor cu dezinformări şi lucruri care să le distragă atenţia. 21 de lecţii pentru secolul XXI face lumină în privinţa unora dintre cele mai presante chestiuni de pe agenda globală actuală. Cum facem faţă epidemiei de ştiri false? Mai sînt relevante naţiunile şi religiile? Ce ar trebui să ne învăţăm copiii? De ce trece democraţia liberală printr-o criză? Este iminent un nou război mondial? Ce înseamnă ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizaţie domină lumea – Occidentul, China, islamul? Europa ar trebui să-şi deschidă porţile imigranţilor? Poate naţionalismul să rezolve problemele legate de inegalitate şi de schimbare climatică? Ce ar trebui să facem în privinţa terorismului?

• Niall Ferguson, Piaţa şi turnul. Reţele, ierarhii şi lupta pentru putere. Traducere de Paul Aneci

Secolul XXI a fost supranumit Epoca Reţelelor. În cartea lui, Niall Ferguson ne arată că reţelele au existat dintotdeauna, de la structura creierului nostru la lanţul trofic, arborii genealogici sau francmasonerie. Fie că este vorba despre cultele din Roma antică, despre dinastiile Renaşterii sau despre fondatorii Facebook, Piaţa şi turnul spune povestea ascensiunii, decăderii şi din nou ascensiunii reţelelor şi ne arată cum pot teoriile legate de acestea să schimbe felul în care privim trecutul şi viitorul.

Colecţia ¨Opus¨

James Kirchick, Sfîrşitul Europei. Dictatori, demagogi şi noul ev întunecat. Traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto

Odinioară bastionul valorilor liberale, democratice ale lumii, Europa se confruntă astăzi cu demoni pe care a crezut că i-a răpus pentru totdeauna. Bazată pe reportaje bine documentate, Sfîrşitul Europei oferă imaginea tulburătoare a unui continent aflat într-o criză surprinzătoare. În expunerile acestei tragedii în desfăşurare, James Kirchick abordează numeroase probleme de actualitate, cum ar fi superficialitatea ipocrită a liderilor care au forţat ¨Brexitul¨, modul în care un val imens de imigranţi exacerbează tensiunile dintre europeni şi minorităţile lor musulmane sau felul în care ambiţiile imperiale ruseşti destabilizează naţiuni întregi, din Estonia pînă în Ucraina.

A.P. Cehov, O viaţă în scrisori. Corespondenţă (1879-1890). Traducere de Sorina Bălănescu

¨Am de gînd să-mi sigilez toate scrisorile şi să le las prin testament, cu clauza să fie desigilate peste 50 de ani…¨, glumea Cehov, după ce citise un articol inflamat al lui A.I. Goncearov despre dreptul scriitorilor de a dispune interzicerea publicării postume a unor texte de interes privat. Era sau nu era Cehov conştient de valoarea propriilor scrisori în postumitate? Este o întrebare la care răspunsul întârzie. Cert este că, în numai 29 de ani (scriitorul se sfîrşea la 2 iulie 1904), a expediat aproape 4.400 de scrisori. Din lunga serie, acest prim volum selectează o parte restrânsă, care are în vedere mai degrabă moment din viaţa literară a autorului, decât detaliile mărunte ale vieţii de zi cu zi.

Traduceri din literatura universală

Colecţia ¨Biblioteca Polirom¨

• Philip Roth, De ce scriem. Traducere de Radu Pavel Gheo

De ce scriem, ultimul volum antum al lui Philip Roth, publicat iniţial în prestigioasa colecţie Library of America, include eseurile, interviurile, reacţiile polemice şi comentariile critice ale marelui autor american, apărute de-a lungul cîtorva decenii. Prin intermediul acestor texte, care, aranjate cronologic, se constituie într-o autobiografie literară neconvenţională, cititorul descoperă personalitatea unui prozator de o forţă imensă, metodic şi pasional, controversat şi adulat, pentru care scrisul a reprezentat – fără nici un rest – viaţa însăşi.

F. Scott Fitzgerald, M-aş omorî pentru tine şi alte povestiri pierdute. Traducere de Dan Croitoru

George Orwell, Cum am împuşcat un elefant. Traduceri de Mihaela Ghiţă şi Ciprian Şiulea

Cum am împuşcat un elefant reuneşte eseurile literare şi narative ale lui George Orwell, oferind cititorilor o perspectivă cuprinzătoare asupra vieţii şi operei sale. Extrem de diverse, străbătute de un puternic filon autobiografic, încărcate de o ironie pe cât de caustică, pe atât de cuceritoare, eseurile lui George Orwell sunt ca nişte mici piese de puzzle ce ne oferă ocazia să ne întregim imaginea pe care ne-am creat-o citindu-i romanele.

Haruki Murakami, Pur şi simplu despre muzică. Traducere din limba japoneză de Mihaela Albulescu

Pur şi simplu despre muzică este o colecţie de ¨dialoguri meta-muzicale¨ în care faimosul scriitor japonez Haruki Murakami şi fostul dirijor al Orchestrei Simfonice din Boston, maestrul Seiji Ozawa, discută la o cană de ceai despre o pasiune comună: muzica. Dialogul este presărat cu comentarii savuroase şi chiar picanterii necunoscute publicului larg.

• Jón Kalman Stefánsson, Inima omului
Traducere din limba franceză de Magda Răduţă

Ultima parte a trilogiei fiordurilor, în care au mai apărut volumele Între cer şi pămînt şi Tristeţea îngerilor.

După ce şi-a văzut prietenul îngheţînd în larg şi după ce a străbătut munţii viscoliţi ca să înapoieze o carte care adusese cu ea moartea, băiatul, eroul fără nume al trilogiei lui Jón Kalman Stefánsson încearcă din răsputeri să iasă biruitor dintr-o altă încercare: aceea a dragostei. În vara islandeză, care durează atît de puţine săptămîni, băiatul nu mai trăieşte decît cu gîndul la părul imposibil de roşu al fetei de care s-a îndrăgostit cît se zbătea între viaţă şi moarte. Dar ea e acum departe, peste fiorduri greu de străbătut, şi doar scrisorile şi poezia o apropie. Pînă cînd băiatul înţelege că inimii nu i te împotriveşti — şi începe astfel o nouă călătorie peste ape întunecate şi neiertătoare.


Kamel Daoud, Zabor sau Psalmii. Traducere din limba franceză şi note de Cristina Ioana Radu

Autorul romanului Cazul Meursault, contraanchetă, distins în 2015 cu Premiul Goncourt pentru debut spune povestea lui Zabor, care, alungat de-acasă de tatăl care îşi întemeiază o nouă familie, creşte într-o magherniţă de la marginea satului, alături de o mătuşă fată bătrînă cu o pasiune nesănătoasă pentru filmele de dragoste indiene şi de un bunic suspendat într-o veşnică agonie. Singurele sale bucurii sînt cărţile, citite sau pur şi simplu închipuite, care îi alină singurătatea şi îl ajută să-şi descopere menirea. Romanul Zabor sau Psalmii (2017) a fost distins la un an după apariţie cu Premiul Méditerranée.

Tom Perrota, Doamna Fletcher. Traducere de Dan Sociu

Tom Perrotta este autorul bestsellerului internaţional Mici copii şi scenaristul filmului omonim, nominalizat la Premiul Oscar. În Doamna Fletcher, Tom Perrotta propune o meditaţie asupra obsesiilor, aspiraţiilor, spaimelor şi incertitudinilor oamenilor obişnuiţi. Identităţile sexuale, relaţiile complicate dintre generaţii şi transformările provocate de noile tehnologii şi ideologii sunt tratate cu un umor sănătos şi o ironie subtilă, făcînd din roman o oglindă a Americii contemporane.

Matthew Weiner, Heather, cu totul. Traducere de Ariadna Ponta

Mark şi Karen Breakstone formează un cuplu tipic din clasa înstărită newyorkeză. Cei doi duc o viaţă liniştită, prosperă şi destul de ternă până în momentul când li se naşte unicul copil, Heather, o fată de o frumuseţe şi o inteligenţă ieşite din comun. Ajunsă la vîrsta adolescenţei, Heather ajunge să vadă fragilitatea şi superficialitatea legăturii dintre părinţii ei. Scris cu o mînă sigură, Heather, cu totul ilustrează cu o remarcabilă economie de mijloace o realitate contemporană sumbră, concentrată într-o poveste cu puţine personaje şi multă forţă emoţională, al cărei final are o puternică încărcătură simbolică.

Jose Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării. Traducere de Simina Popa

Literatură pentru copii

Colecţia ¨Junior¨

Frances Hardinge, Umbrele de sub piele. Traducere din limba engleză şi note de Irina Iacob

Pe fundalul Războiului Civil Englez, după ce rămîne orfană de mamă, o fetiţă de doisprezece ani pe nume Makepeace Lightfoot încearcă să descopere secretele întunecate ale strămoşilor ei. În Umbrele de sub piele, Frances Hardinge combină cu măiestrie aventurile unui roman istoric, povestea unei maturizări şi stranietatea unei proze fantasy, plasîndu-şi personajele în perioada marilor lupte pentru putere care au reconfigurat Anglia în secolul al XVII-lea.

Flavius Ardelean, Bezna

Sophie Kinsella, Mămica zână în aşteptare. Traducere de Bianca Alecu

Editura RAO

Preşedintele a dispărut, Bill Clinton, James Patterson

Un thriller politic pe care numai un fost preşedinte îl putea scrie. Cea mai bine vândută carte în Statele Unite în prima săptămână de la lansare, prima carte de ficţiune semnată de fostul preşedinte al Statelor Unite
Cartea are ca subiect dispariţia preşedintelui SUA în timpul unei crize mondiale. Jonathan Lincoln Duncan, un preşedinte integru, este acuzat că ar avea o relaţie strânsă cu o reţea teroristă. Nici presa şi nici publicul nu ştiu însă faptul că acesta încearcă de fapt să evite o criză. Preşedintele află de ameninţarea cu un virus cibernetic, nu întâmplător denumit Epoca Întunecată. În România de la 1 octombrie

Cartea secretelor, Eugen Ovidiu Chirovici

Cel mai bun thriller al anului (the Telegraph). Dr James Cobb, un psihiatru american celebru, primeşte o ofertă pe care nu o poate refuza. Un miliardar care mai are puţin de trăit cere să fie hipnotizat pentru a aduce la lumină amintiri reprimate cu 40 de ani în urmă….

Negustorul de manuscrise, John Grisham

O bandă de hoţi pune la cale furtul unor manuscrise ale lui Scott Fitzgerald, aflate în depozitul bibliotecii Universităţii Princeton. Chiar dacă acestea sunt asigurate pentru o sumă uriaşă, Universitatea, precum şi Agenţia pentru Recuperarea obiectelor rare decid să dea de urma lor.

NONFICŢIUNE

1001 de citate care te inspiră într-o viaţă

Colecţia 1001 continuă cu un ghid perfect al celor mai bune citate din istorie. Acestea aparţin unor minţi luminate care au trăit în Antichitate, Evul Mediu, sau în alte epoci, până la epoca modernă. Dintre aceştia: Marcus Aurelius, Shakespeare, Nietzsche, Ellen DeGeneres, Nelson Mandela, Mark Zuckerberg. Citatele acoperă o arie largă de teme, din domeniul artei, literaturii, filosofiei, politicii, religiei, psihologiei, sunt puse în context şi însoţite de numeroase ilustraţii.

Loialitate pusă la încercare, James Comey

Mai presus de loialitatea faţă de lideri este loialitatea faţă de adevăr. James Comey, fostul director FBI, împărtăşeşte unele experienţe cu care s-a confruntat pe parcursul carierei sale de peste două decenii ca parte a guvernului SUA. Autorul explică ce înseamnă leadershipul etic şi cum duce acesta la decizii corecte. Cartea oferă o perspectivă fără precedent asupra culoarelor puterii şi o remarcabilă lecţie privind leadershipul eficace.

Crimele din Osage County, David Grann

Una dintre cele mai bune cărti de non-ficţiune ale anului 2017, potrivit revistei Time. ¨Grann dă viaţa unui dintre cele mai brutale episoade de violenţă împotriva americanilor nativi din istoria modernă a Statelor Unite. Spune istoria acestor crime, a conspiratorilor şi a noului tip de oameni ai legii de la FBI care i-au vânat pe aceştia. De asemenea, Grann dezvăluie un complot şi mai grav, cel al rasismului instituţional şi al violenţei din societatea americană, precum şi al exploatării popoarelor indigene.¨, scrie The New Republic.

Queen în 3D, Brian May

Primul volum dedicat legendarei formaţii rock scris de un membru al acesteia. Volumul conţine peste 360 de fotografii pe care artistul le-a realizat cu ajutorul camerei sale stereoscopice de-a lungul mai multor decenii. Cartea include imagini din toate perioadele trupei Queen, de la Freddie Mercury şi până la solistul american Adam Lambert.

Pe umerii giganţilor, Umberto Eco

Invitat mai mulţi ani la rând să deschidă La Milanesiana, festivalul de cultură italian, între 2001 şi 20015, Umberto Eco a revenit asupra marilor teme ale culturii europene. Originea civilizaţiei noastre, evoluţia canoanelor frumuseţii, formele expresiei artistice, falsificarea istoriei şi obsesia complotului, toate aceste teme sunt tratate din punct de vedere al filosofiei, literaturii, istoriei artei şi culturii populare. Gândirea vizionară a lui Eco este mai mult decât oricând necesară cititorilor care, ca nişte pitici cocoţaţi pe umerii giganţilor, încearcă să înţeleagă lumea contemporană. Fiecare dintre argumentările lui Umberto Eco este bogat ilustrată şi exemplificată cu trimiteri la opere literare şi plastice, precum şi cu elemente istorice, fie ele antice, renascentiste, moderne sau contemporane.

TINERI ŞI COPII

Fandom : fantezie periculoasă, Anna Day

Crezi că merită să mori pentru o fantezie? Până unde ai merge pentru a face parte din povestea preferată? Violet şi prietenii ei iubesc romanul Dansul pe eşafod, însă ajung să îl trăiască pe propria piele. Iar sigur soluţie penru a reveni acasă este ca violet să se sacrifice, jucând rolul care va permite poveştii să reintre pe făgaşul său normal.

Girls’ Book, Micul manual al fetelor curioase şI descurcăreţe

Acest manual conţine aproximativ şaizeci de subiecte pentru fetele curioase, care sunt pasionate de lucrul manual şi de jocurile în aer liber. Lucrarea alternează textele explicative cu activităţile practice. Numeroase ilustraţii şi multe note conferă acestei cărţi şi o latură didactică. Volumul reprezintă o sursă de idei uşor de pus în practică de către fete (prepararea unor deserturi, fabricarea bijuteriilor de hârtie, decriptarea mesajelor secrete, împodobirea unei mese, realizarea unui calendar şi altele).

Boys’ Book – pentru micii aventurieri

Datorită numeroaselor ilustraţii (fotografii, scheme, desene, schiţe), băieţii vor învăţa, printre altele: să recunoască insectele, să decodifice mesajele secrete, să îşi facă un ierbar, să construiască o moară de apă, să acorde măsurile de prim ajutor, să construiască un periscop, să citească o hartă, să facă noduri marinăreşti, să realizeze bărcuţe cu motor, să-şi facă propria busolă şi multe altele. Tot ceea ce trebuie să ştii pentru a fi pregătit în orice situaţie!

Grupul Editorial Trei

Toamna aceasta este în mod clar una bogată în noutăţi literare TREI, Pandora M şi Lifestyle Publishing.

PSIHOLOGIE

De la terapeut la coach de Julia Vaughan Smith

Cum diferă coachingul de practicarea psihoterapiei? Ce abilităţi sunt necesare pentru a deveni coach? În cartea de faţă autoarea oferă un răspuns psihologilor care se gândesc să-şi lărgească domeniul de activitate, să găsească noi sectoare în care să activeze sau care îşi doresc un alt tip de relaţii cu clienţii lor

Învăţăm tot timpul de John Holt

¨Învăţarea chiar e distractivă¨, ne spune John Holt, cu atât mai mult cu cât e încurajată de curiozitatea inerentă copiilor şi de dorinţa lor de a face lucrurile ¨ca oamenii mari¨. Autorul aduce numeroase exemple şi oferă metode ingenioase pentru a ajuta copiii să nu se blocheze în mecanismele ruginite ale educaţiei formale.

Capcana narcisismului de Reinhard Haller

Vă întrebaţi câteodată ce îi determină pe unii dintre oamenii din viaţa voastră să caute cu orice preţ excelenţa, să cerşească atenţie şi laude, să înnebunească de furie, să tacă în mod obstinat, să se simtă jigniţi din nimic sau să tragă sforile în fundal? S-ar putea să aveţi de-a face cu forme ale unui narcissism dus la extreme. Reinhard Haller vă arată tot ce trebuie să faceţi pentru a convieţui într-un mod sănătos cu narcisicii, inclusiv cele 10 reguli de abordare – de la oglindire şi stabilirea de limite la eliberarea de sub aura lor şi lauda rezervată.

Corpul meu, trauma mea de Franz Ruppert

Un volum colectiv de larg interes, atât pentru psihologi şi medici, dar şi pentru publicul larg, coordonat de către Franz Ruppert, celebru promotor (inclusiv în Româna) a metodei psihoterapeutice a constelaţiilor şi Harald Banzhaf, specializat în medicină integrativă. Cartea ne arată în ce fel traumele din copilărie pot conduce la somatizări la vârsta adultă (de la insomnii şi boli de piele la dureri lombare şi disfuncţii sexuale) şi modul în care pot fi vindecate aceste boli somatice cauzate de vechi traume neasumate.

FICŢIUNE

Liliacul de Jo Nesbø (Fiction Connection Crime)

Romanele lui Jo Nesbø au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în 40 de milioane de exemplare şi au fost recompensate cu numeroase premii internaţionale. Liliacul este al doilea roman al autorului norvegian publicat de Editura Trei, după Fiul, şi primul volum din seria Harry Hole. În acest volum facem cunoştinţă cu inspectorul criminalist Harry Hole de la Poliţia din Oslo. El este detaşat la Sydney ca să-i asiste pe omologii săi australieni în rezolvarea unui caz de crimă. Victima — o norvegiană de douăzeci şi trei de ani — este o mică celebritate.

Loveşte-ţi inima! de Amelie Nothomb (Fiction Connection)

Loveşte-ţi inima! este unul dintre cele mai bune romane ale lui Amélie Nothomb. Sfâşietor, crud şi impecabil scris. O carte excelentă despre maturizare, relaţia mamă-fiică, tărie de caracter şi trădare. Loveşte-ţi inima! spune povestea Dianei, o tânără excepţională care creşte fără iubirea mamei. Povestea relaţiilor ei cu alte femei: cu Élisabeth, prietena ei cea mai bună, cu Olivia, mentorul ei, cu sora ei Célia şi, bineînţeles, cu mama sa. E o poveste despre sentimentele mai puţin nobile care animă relaţiile umane: rivalitate, gelozie, neîncredere.

Lumina unui nou început de Agnes Martin Lugand (Fiction Connection)

Putem fi fericiţi când ne minţim singuri? La aproape 40 de ani, Hortense se împarte între meseria de profesoară de coregrafie şi idila cu un bărbat căsătorit. Se crede fericită, dar cu toate acestea devine spectatoare a propriei vieţi şi este copleşită treptat de dezolare. Până în ziua în care destinul o obligă să se trezească. Dar nu este oare această lovitură ocazia de a reaprinde flacăra interioară pe care o lăsase să se stingă?

Before We Were Yours de Wingate (Fiction Connection)

Bestseller New York Times, USA Today, Wall Street Journal, este o carte care se află în top New York times de 48 de săptămâni şi s-a vândut în peste un milion de exemplare şi a primit Goodreads Choice Award pentru roman istoric. O poveste emoţionantă despre destrămarea şi reîntregirea unei familii, despre dragostea fraternă şi povara secretelor. Lisa Wingate e fostă jurnalistă, speaker motivaţional şi autoare a peste treizeci de romane. Cărţile ei au fost traduse în peste treizeci şi cinci de limbi şi nominalizate la numeroase premii, între care Pat Conroy Southern Book Prize, Oklahoma Book Award, The Carol Award şi Christy Award.

O fată ca ea de Marc Levy (Fiction Connection – Serie de autor)

Cel mai bine vândut autor francez, Marc Levy, revine la Editura Trei cu o comedie romantică. O fată ca ea este o declaraţie de dragoste pentru metropola New York, care l-a adoptat în urmă cu mulţi ani. Un roman puternic şi fragil, amuzant şi emoţionant, o carte despre diferenţele care ne aduc împreună.
Marc Levy a scris 19 romane şi este tradus în 49 de limbi. Cu peste 40 de milioane de exemplare vândute, el este cel mai citit scriitor francez din lume.

Dispariţia lui Stephanie Mailer de Joël Dicker (Fiction Connection)

Joël Dicker revine în colecţia Fiction Connection cu un nou roman poliţist – Dispariţia lui Stephanie Mailer. După ce a primit Marele Premiu al Academiei Franceze pentru Adevărul despre cazul Harry Quebert, carte care a fost tradusă în peste 30 de limbi şi a fost publicat în peste 45 de ţări, Dicker ne provoacă să aflăm ce s-a întâmplat cu Stephanie Mailer. Pe 30 iulie 1994, Orphea, o staţiune liniştită de pe litoral din statul Hamptons din New York, este şocată de un incident îngrozitor: primarul oraşului şi familia sa sunt ucişi în propria casă. Ancheta este condusă de un cuplu de ofiţeri de poliţie tineri, Jesse Rosenberg şi Derek Scott. Ambiţioşi şi tenace, ei vor reuşi să rezolve repede cazul. Dar, douăzeci de ani mai târziu, la ceremonia de pensionare a lui Rosenberg, jurnalista Stephanie Mailer îl confruntă: ea susţine că Jesse şi Derek s-au înşelat în privinţa criminalului, în ciuda dovezilor pe care le aveau, şi că ea deţine informaţii esenţiale. Dar zile mai târziu, ziarista dispare.

Lasă-mă să mint de Clare Mackintosh (Fiction Connection)

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri
Iată cum o simplă cană cu ceai poate deveni un detector de particule!
Iată cum o simplă cană cu ceai poate deveni un detector de particule!
Pentru prima dată în istorie, astronomii au fotografiat îndeaproape o stea din afara galaxiei Calea Lactee
Pentru prima dată în istorie, astronomii au fotografiat îndeaproape o stea din afara galaxiei Calea Lactee
(P) Când au început să se ofere cadourile pentru Crăciun?
(P) Când au început să se ofere cadourile pentru Crăciun?
De ce ne curge nasul de la mâncarea picantă?
De ce ne curge nasul de la mâncarea picantă?
Sunt alimentele fermentate bune pentru intestine sau doar delicioase?
Sunt alimentele fermentate bune pentru intestine sau doar delicioase?
Boomurile sonice ale rachetei Starship sunt atât de puternice încât ar putea deteriora structurile de la sol
Boomurile sonice ale rachetei Starship sunt atât de puternice încât ar putea deteriora structurile de la sol
Unul dintre marii producători de cărbune din lume renunță la extracție
Unul dintre marii producători de cărbune din lume renunță la extracție
Vești proaste pentru 4.000 de angajați Ford! Gigantul auto pregătește concedieri în Europa
Vești proaste pentru 4.000 de angajați Ford! Gigantul auto pregătește concedieri în Europa
Măsuri de securitate sporite la Machu Picchu după ce o femeie a împrăștiat cenușă umană în aer
Măsuri de securitate sporite la Machu Picchu după ce o femeie a împrăștiat cenușă umană în aer
În ciuda amenințărilor globale, Marea Britanie renunță la nave de război, elicoptere și drone
În ciuda amenințărilor globale, Marea Britanie renunță la nave de război, elicoptere și drone
Un raport al Congresului SUA avertizează: China este acum o „ameninţare semnificativă”
Un raport al Congresului SUA avertizează: China este acum o „ameninţare semnificativă”
„Ciclon bombă” în nord-vestul Statelor Unite! Sute de mii de oameni au rămas fără curent
„Ciclon bombă” în nord-vestul Statelor Unite! Sute de mii de oameni au rămas fără curent
Elon Musk și Donald Trump au asistat împreună la o nouă lansare Starship
Elon Musk și Donald Trump au asistat împreună la o nouă lansare Starship
India vrea să construiască o stație spațială care orbitează Luna până în 2040
India vrea să construiască o stație spațială care orbitează Luna până în 2040
Un fenomen meteo bizar ar putea explica de ce fabricile declanșează ninsori
Un fenomen meteo bizar ar putea explica de ce fabricile declanșează ninsori
„Fluierul morții” al aztecilor are un efect ciudat asupra creierului uman
„Fluierul morții” al aztecilor are un efect ciudat asupra creierului uman
Sportivii au o memorie de lucru mult mai bună decât oamenii sedentari, arată cercetătorii
Sportivii au o memorie de lucru mult mai bună decât oamenii sedentari, arată cercetătorii