Care sunt noile apariţii din începutul acestei toamne la editurile româneşti, partea I

18 09. 2018, 17:00

Cititorii au de ales în primele luni ale toamnei între oferte stufoase, cu titluri noi semnate de autori cunoscuţi dar şi lansări editoriale inedite adresate publicului de toate vârstele, scrie Mediafax.

Grupul Editorial ALL

ALL a pregătit pentru această toamnă atât titluri noi pentru toate categoriile de cititori, cât şi continuări ale unor serii de succes.

La început de an şcolar, editura le propune elevilor şi profesorilor un manual neoficial de fizică pentru clasa a VI-a: Fizică. Manual (neoficial) pentru clasa a VI-a, de Mihail Penescu. Varianta digitală a manualului poate fi descărcată gratuit de pe site-ul all.ro în format PDF, iar cea printată va fi disponibilă în librării de luni, 17 septembrie 2018. Alcătuit din 10 capitole şi 42 de lecţii care urmăresc cu fidelitate programa analitică, manualul reprezintă o sursă de informaţii independentă şi completă, pe care elevul se poate baza fără să fie necesar să apeleze la alte cărţi. Manualul a fost supus procesului de evaluare organizat de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, plasându-se pe poziţia a treia, cu un punctaj de 92,25. În urma contestaţiei depuse de autor, manualul reevaluat a obţinut doar 82,5 puncte, insuficient pentru a fi considerat aprobat (punctaj minim 85 de puncte). Ca urmare, volumul a fost finalizat de Editura ALL şi le este oferit elevilor şi profesorilor pe o piaţă liberă.

În această toamnă, vor continua seriile de romane fantasy îndrăgite de copii: ¨Pisicile războinice¨ (seria a treia Puterea celor Trei, vol. XIII Viziunea) şi ¨Supravieţuitorii´ (vol. VI Un destin furtunos). Schiţa ¨D-l Goe¨ se alătură cărţilor ilustrate din colecţia Biblioteca din ghiozdan. ¨Marea carte a corpului uman¨ şi ¨Cartea mea cu superjocuri¨ sunt două apariţii surpriză, care se remarcă prin informaţiile interesante şi conţinutul creativ.

Copiii vor fi, de asemenea, principalii beneficiari ai unui titlu de dezvoltare personală semnat de Stephen R. Covey: ¨The Leader in Me¨. Cum inspiră şcolile din întreaga lume măreţia în fiecare copil. Cartea îi învaţă pe copii cum să gândească spre a fi cât mai bine adaptaţi la societatea în care vor trăi, dobândind pas cu pas mentalitatea demnă de nişte învingători. Bestseller în numeroase ţări de pe planetă, volumul prezintă cât de uşor pot fi încorporate deprinderile pozitive în viaţa şcolară şi extraşcolară. Pentru că oferă răspunsuri la multe dintre problemele cu care se confruntă tânăra generaţie, este un instrument necesar atât pentru copii şi adolescenţi, cât şi pentru educatorii şi părinţii lor. Lucrarea prezintă numeroase exemple de elevi a căror viaţă a fost transformată radical de procesul ¨The Leader in Me¨.

Autorul distins cu Premiul Pulitzer, Siddhartha Mukherjee, se află la cel de-al doilea volum tradus în limba română – ¨Gena¨. O istorie fascinantă despre codul tainic care alcătuieşte şi defineşte fiinţa umană. De asemenea, bestsellerul internaţional pentru care a a fost răsplătit cu Premiul Pulitzer pentru non-ficţiune în 2011, Împăratul tuturor bolilor. O biografie a cancerului, va fi din nou disponibil din această toamnă.
Seria cărţilor medicale publicate dub sigla ALL se extinde graţie apariţiei volumelor Manual de farmacologie pentru asistenţi medicali şi asistenţi de farmacie şi Tratat de pediatrie, ambele realizate sub coordonarea unor medici de renume din România.

Editura Black Button

Editura dedicată traducerilor din autori care ţin centrul dezbaterilor de idei în aceşti ani a pregătit pentru lansarea autumnală volume de Chimamanda Ngozi Adichie (¨Dragă Ijeawele¨), Virginia Woolf (¨O cameră doar a ei¨), Jonah Sachs (¨Gândirea riscantă¨) şi o nouă antologie semnată de John Freeman, ¨Freemans: cele mai bune texte noi despre putere¨.


Editura Cartier

Una dintre cele mai frumoase apariţii Cartier ale toamnei este volumul ¨Moldova: oameni, locuri, bucătărie şi vin¨ de Angela Braşoveanu şi Roman Rybaleov (fotografiile). ¨Caldă, sentimentală, dar nemiloasă cu sine, bogată, dar fără să-şi valorifice propriile bogăţii, pierdută mereu între termenii cotropit şi eliberat, nostalgică, dar lipsită de memorie, conservatoare, dar gata oricând să îmbrăţişeze ce e venit de aiurea ca fiind superior, mândră de propria istorie, dar adesea fără să-şi cunoască numele propriilor străbunici, Moldova a ajuns să aibă o identitate atât de multiplo-multiplicată, încât pare că nu o mai are deloc. Veţi găsi cherdele, larzănci, oi coapte în propria piele, alivenci, plăcinte cu frunze de sfeclă, covrigei opăriţi, jamboane, scordolele, iahnii, vânat, chiseliţe, cuţcuţ, borşuri seci cu haţmaţuchi şi drehliţă, plăcinte cu ou crud, ghiozlemele, ghevreci, cnişuri, kiur, cozonaci şi babe, toate stropite generos cu vinuri de soi, brăgi, cireşate, ţuici transpirate, de la caz la caz.¨

În ¨Rotonda¨, colecţia de literatură română contemporană, va apărea romanul de debut al lui Gelu Diaconu, ¨Sebastian¨. Romanul reconstituie pas cu pas, îmbinând ficţiunea cu realitatea, ziua de 29 mai 1945, ultima din viaţa lui Mihail Sebastian. În ¨Sebastian¨ apar, episodic, personaje precum Camil Petrescu, Mircea Eliade, Leny Caler, Emil Cioran, Constantin Noica, Marietta Sadova, Corneliu Zelea Codreanu, Mircea Şeptilici, Nora Piacentini sau Radu Beligan.

¨Woldemar¨ este al doilea roman, după ¨Cântecul mării¨ (cu a doua ediţie în această toamnă şi cu o traducere în germană, care va apărea în mai 2019) al lui Oleg Serebrian. Sunt două cărţi ce se completează prin personajele lor care vin din lumea Cernăuţilor. Cântecul mării reconstituie drama bucovinenilor din anii 40 ai secolului trecut. Woldemar e o frescă a bucovinenilor în cadrul imperiului sovietic şi al dispariţiei lui.

În ¨Biblioteca deschisă¨, colecţia de literatură străină contemporană, vor apărea:

¨Internat¨, romanul celui mai cunoscut tânăr scriitor ucrainean Serhi Jadan, despre conflictul ruso-ucrainean din estul ţării. În seria de autor Jadan a apărut deja ¨Jazz în Donbas¨, urmează ¨Anarchy in the UKR¨ şi ¨Depeshe Mode¨. Iuri Andruhovâci, poet şi prozator optzecist, un Cărtărescu al Ucrainei, va apărea cu romanul ¨Recreaţii¨. Rainald Goetz, unul dintre marii stilişti contemporani germani, va apărea în traducerea excelentă a lui Victor Scoradeţ cu romanul ¨Johann Holtrop. O schiţă a societăţii¨. Altă traducere din literatura germană, o carte existenţială, e ¨Complexul lui Jonas¨ de Thomas Glavinic.

În ¨Cartier istoric¨ a apărut zilele acestea traducerea din germană a volumului ¨Introducere în istoria limbii şi literaturii române¨ de Klaus Bochmann şi Heinrich Steihler. Vor apărea: ¨Biserica ortodoxă şi puterea sovietic㨠de Valeriu Pasat, un studiu în baza arhivelor din spaţiul ex-sovietic şi românesc, o sinteză a celor patru volume, apărute iniţial în rusă, la Editura Rosspen din Moscova, cu documente de arhivă; traducerea din franceză a volumului lui Train Sandu ¨Un fascism românesc. Istoria Gărzii de Fier¨; ediţia a doua (prima, 2015) din ¨Coşmar în Balcani. Un sas transilvănean în cel de-al Doilea Război Mondial¨, după memoriile lui Fred Umbrich, scrise de Anna M.Wittmann.

¨Cartier de colectie¨ va continua cu Şerban Foarţă , ¨Mulţimea cu un singur element¨, poeme alese de Robert Şerban; ¨Poeţii generaţiei războiului¨, o antologie de şi cu un amplu studiu introductiv de Claudiu Komartin; Eugen Cioclea (unul dintre marii poeţi ai anilor 90 ai Basarabiei, mort prematur), ¨Daţi totul la o parte ca să văd¨, poeme alese de Em.Galaicu-Păun şi o ediţie jubiliară cu ocazia a 50 de ani de la prima ediţie a volumului ¨Numele tău¨ de Grigore Vieru, cu o prefaţă de Bogdan Creţu.

Cartea pentru copii din colecţia Codobelc va continua cu volumele: ¨Călătoriile lui Medilo¨ de Ioana Nicolaie, ilustraţii de Sidonia Călin; ¨O şansa pentru Bileţel¨ de Victoria Pătraşcu, ilustraţii de Szabo Zelmira; ¨Un unicorn în muzeul de oase¨ de Alina Purcaru, ilustraţii de Mihaela Paraschivu.

Curtea Veche Publishing

Toamna 2018 începe pentru Casa Regală cu o nouă apariţie la Curtea Veche.

ASR Radu al României publică ¨Maria. Portretul unei regine¨ în colecţia Cărţi Regale. Maria. Portretul unei regine, semnată de ASR Principele Radu, prezintă una dintre cele mai complexe personalităţi care au condus destinele României. Supranumită ¨Mama Regină¨, ¨Mama răniţilor¨ şi ¨Regina-soldat¨, Regina Maria a fost sufletul Armatei Române şi vârful de lance al politicii externe româneşti din Primul Război Mondial. În anul Centenarului Marii Uniri, Editura Curtea Veche vă prezintă figura emblematică a celei mai mari realizări istorice româneşti. Textul este însoţit de fotografii inedite care surprind dimensiunea multifaţetată a unei regine care a făcut din dragostea ei pentru români profesiune de credinţă.

Diana Mandache lansează ¨Mignon. Principesa României, Regina Iugoslaviei¨ în colecţia Cărţi Regale. Născută în 1900 la Gotha, Principesa Maria a României (Mignon) a avut o viaţă minată de dificultăţi şi încercări, pe care le-a înfruntat cu un curaj şi o determinare princiare. Mignon. Principesa României, Regina Iugoslaviei spune povestea acestei Principese, ilustrând-o adeseori cu imagini inedite sau foarte rare, care ne-o înfăţişează pe Mignon de la vârsta primei copilării până la perioada exilului în Anglia. Dincolo de informaţiile despre viaţa publică a Principesei, devenită Regină a Iugoslaviei, cartea ne oferă o serie întreagă de detalii interesante despre rolul ei pe front, ca soră medicală, în timpul Primului Război Mondial, apoi despre viaţa ei de studentă în Anglia sau despre căsătoria ei fericită cu Regele Alexandru al Iugoslaviei.

Dezvoltare personală şi psihologie practică are în vedere republicarea volumului lui Radu F. Constantinescu ¨Filosofia sexului¨ într-o ediţie aniversară şi necenzurată. Toate femeile din carte se numesc Maria. Pe de o parte pentru a le proteja identitatea, pe de altă parte pentru că Maria este un nume relevant în ambele sensuri: Maria fecioara şi Maria-Magdalena, curva emblematică. Cele mai multe femei sunt cumva pe drumul dintre cele două Marii. Ediţia de faţă cuprinde multe ¨deleted scenes¨. La prima ediţie mi-a fost teamă că voi fi criticat pentru scene de sex explicite sau pentru ideile radicale. Între timp am aflat că unii te critică oricum. Pe aceştia îi asigur că vor avea material din plin. Radu F. Constantinescu a publicat peste tot, pe principiul că ¨nu eşti cu adevărat ratat cât mai e un domeniu în care n-ai încercat¨. S-a simţit mereu un impostor, un păgân în templu, un repetent care habar nu are cum funcţionează lucrurile. N-a ştiut radio, dar a lucrat la ProFM în anii de glorie ai radioului. N-a ştiut nici televiziune, dar a lucrat la ProTV. N-a ştiut cum ¨se scrie¨, dar ¨compunerile¨ lui au devenit bestseller-uri. Nici blogging n-a ştiut, dar a câştigat doi ani la rând titlul pentru Cel mai bun blog din România. În momentul redactării acestei prezentări răuvoitoare, pe blogul impostorului nostru se intră pentru a 75 066 903-a oară. Probabil, din greşeală. E foarte posibil ca aşa să-l fi descoperit şi tu. Dintr-o greşeală pe care ţi-a plăcut să o repeţi, arată prezentarea propusă de editură.

Christopher K. Germer semnează ¨Mindfulness, calea conştientă spre compasiunea de sine¨ în colecţia Biblioterapia. În această carte esenţială, Christopher Germer dezvăluie nenumăratele sinergii dintre mindfulness şi compasiunea de sine. Autorul propune căi ingenioase şi eficiente de a ne încredinţa atenţiei conştiente şi bunătăţii iubitoare care izvorăşte din propria inimă, profitând de pe urma gesturilor care decurg dintr-o îmbrăţişare atât de sănătoasă şi de straşnică, scrie Dr. Jon Kabat-Zinn. Dr. Germer explică atât teoria, cât şi practica prin care ne putem spori bunătatea, deopotrivă faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi. Autorul ne arată paşi decisivi şi la îndemâna oricui. Urmându-i, ne putem transforma vieţile dinspre interior spre exterior. Niciodată nu este prea târziu să o apucăm pe această cale esenţială, notează Daniel J. Siegel.

Katherine Woodward Thomas scrie ¨Despărţirea conştient㨠în colecţia Biblioterapia. Deşi ne-am dori să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţi alături de cel (sau cea) pe care îl iubim, unii dintre noi ajungem la despărţire sau la divorţ. Şi de aici începe nebunia: scandal, reproşuri, lacrimi, suferinţă, părinţi şi prieteni care ne ţin hangul sau care, dimpotrivă, ne condamnă (ori îl condamnă pe fostul partener), bunuri de împărţit. S-ar părea că nu e pe lume o nenorocire mai mare ca separarea unui cuplu. Dacă mai există şi copii, atunci drama capătă proporţii uriaşe. Deşi ne place să credem că suntem civilizaţi, educaţi, iubitori, atenţi şi… cum mai vreţi…, adevărul e că în astfel de situaţii ajungem să ne comportăm ca nişte monştri. Ei bine, cartea de faţă îţi arată că lucrurile pot sta şi altfel. Însă tranziţia de la monstru la om împăcat cu sine însuşi şi cu ceilalţi nu e chiar simplă. Dar, cu ceva atenţie şi încredere, asumându-ne întru totul situaţia, defectele şi calităţile, ne putem reaşeza pe un nou drum – şi poate vom ajunge să fim chiar mai fericiţi decât am fost vreodată. Şi asta fără să-l nenorocim pe celălalt sau pe copii ori pe noi înşine.

Curtea Veche mai anunţă:

Jaya Jaya Myra

¨Vindecarea vibraţională. Înţelege-ţi tipul energetic pentru a avea o viaţă împlinită şi echilibrată¨

Colecţie: Biblioterapia

În curs de apariţie

Dacă sunteţi în căutarea unor alternative naturale pentru o viaţă sănătoasă, echilibrată şi împlinită, Vindecare vibraţională vă oferă câteva soluţii practice. Veţi explora relaţia dinamică dintre energie şi sănătate şi veţi afla din paginile cărţii care sunt tehnicile de vindecare vibraţională cele mai potrivite pentru propria persoană.
Uşor de citit şi plin de informaţii utile, acest volum remarcabil vă oferă indicaţii practice ca să puteţi lucra cu o gamă vastă de tehnici terapeutice. Printre acestea se numără vizualizarea, mantra, aromaterapia, meditaţia, folosirea plantelor medicinale şi multe altele. Metodele şi tehnicile prezentate vă ajută să vă creaţi propriul program de vindecare. Mai mult, veţi găsi spre finalul cărţii şi un capitol dedicat terapeuţilor, celor care au înclinaţia şi dorinţa de a-i vindeca pe alţii. Jaya Jaya Myra vă împărtăşeşte informaţiile şi perspectivele pe care le-a dobândit în ani de studiu, sub îndrumarea unor maeştri iluminaţi.

Cărţi de parenting

Rebecca Eanes

Parenting pozitiv. Ghid esenţial.

Colecţie: Familia la Curtea Veche

Preţ: 33 lei

Apărută

Rebecca Eanes este creatoarea site-ului positive-parents.org şi a comunităţii Positive Parenting: Toddlers and Beyond, pe Facebook. Pagina creşte săptămânal cu mii de membri dornici să descopere binefacerile unei altfel de educaţii, în care cultivarea simţului răspunderii şi căutarea soluţiilor împreună cu copilul dau rezultate mai bune decât pedepsele, exemplul autodisciplinei funcţionează mai bine decât privaţiunile şi iubirea oferită necondiţionat rezolvă mai multe probleme decât distanţarea de copilul care tocmai a greşit.
Autoare a mai multe bestselleruri despre parentingul pozitiv, Rebecca Eanes nu se consideră o expertă, ci o mesageră. Scrie cu căldură şi afecţiune, ca de la părinte la părinte, direct din tranşeele maternităţii. Cândva a avut curajul de a face o schimbare profundă: trecerea de la metodele tradiţionale de creştere a copiilor la parentingul pozitiv. În prezent, după opt ani de studiu independent şi experienţe care i-au modelat percepţiile, este fericită să îşi îndrume cititorii pe calea bucuriei şi a iubirii – pe cât de imperfectă, pe atât de luminoasă.

Alex Frith, Felicity Brooks

Cum cresc băieţii? Pubertatea pe înţelesul tuturor

Colecţie: Familia la Curtea Veche

Preţ: 32 lei

Apărută

Fiecare copil, ca de altfel fiecare adult, îşi exprimă şi receptează cel mai bine iubirea într un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi iubiţi de părinţi, copiii nu ştiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important ca părinţii să descopere şi să înveţe principalul limbaj de iubire al copiilor lor. Prin intermediul unuia dintre cele cinci limbaje de iubire, specific copilului dumneavoastră – timpul acordat, cuvintele de încurajare, darurile, serviciile sau mângâierile fizice –, îi veţi putea transmite în mod eficient şi necondiţionat sentimente de respect, afecţiune şi implicare totală, care vor avea o mare rezonanţă în sufletul său. Atunci când sunt pregătiţi cum trebuie, părinţii pot folosi aceste limbaje pentru a comunica cu copiii lor, pentru că atunci când copilul simte că este iubit, nu numai ca îi veţi satisface cea mai profundă nevoie emoţională, dar va fi mult mai receptiv la sfaturile şi îndrumările dumneavoastră ca părinţi. Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.

Alex Frith, Felicity Brooks

Cum cresc fetele? Pubertatea pe înţelesul tuturor

Colecţie: Familia la Curtea Veche

Preţ: 32 lei

Apărută

Această carte este ghidul tău în anii adolescenţei! Îndrăzneşte să afli totul despre tine!
Modificări corporale, coşuri, stări schimbătoare, exerciţii fizice, mâncare sănătoasă, încredere în sine, menstruaţie, hărţuire, reţele sociale, băutură, droguri, stres, hormoni, relaţii, sex, contracepţie, sentimente, prieteni, despărţiri, modă, siguranţă, examene…

Adolescenţa înseamnă mult mai mult decât primul tău sutien. Dar nu intra în panică! În această carte găseşti cam tot ce trebuie să ştii pentru a trece cât mai bine peste suişurile şi coborâşurile anilor de adolescenţă.
Simţi că mintea şi corpul tău se transformă, dar nu ştii prea bine cu cine să vorbeşti despre ce se întâmplă cu tine. Ai vorbi cu părinţii sau cu prietenii, dar nu ştii clar ce să-i întrebi. În plus… te simţi jenată.
Cartea de faţă te ajută să te descoperi, să răspunzi la tot felul de întrebări sensibile despre propriul corp şi despre propriile trăiri şi să formulezi probleme pe care nu ştiai cum să le exprimi. Ţine-o lângă tine! E ca o busolă cu ajutorul căreia vei naviga în siguranţă pe apele învolburate ale adolescenţei.

Cărţi pentru copii

Adrian Barbu

Ilustraţii: Alexandra Abagiu

Aventurile lui Fram, ursul polar. Cartea 1

Colecţie: Cărţi pentru Copii

Preţ: 59 lei

Apărută

E curajos, e năzdrăvan, e talentat, e prietenos şi se dovedeşte întotdeauna de ajutor la greu – el este faimosul ursuleţ polar Fram, prietenul copiilor şi al tuturor vieţuitoarelor de pe Pământ!
Porniţi la drum plini de veselie, pe urmele… lăbuţelor lui, într-o călătorie minunată de la
Polul Nord până în lumea oamenilor, ba chiar până la capătul lumii. Exploraţi ţinuturi magice, faceţi cunoştinţă cu tot felul de fiinţe drăgălaşe sau ciudate, distraţi-vă la spectacole de circ extraordinare, plimbaţi-vă pe mările îngheţate ale planetei noastre. Vă va amuza să urmăriţi peripeţiile acestui ursuleţ poznaş, iar succesele lui vă vor umple de bucurie. Şi ţineţi minte, dragi copii, ce vă îndeamnă Fram: oriunde veţi merge, fiţi siguri că toate drumurile voastre duc mereu înainte!, arată editorii.

Ana Maria Brânză

Ilustraţii: Gabi Toma

En garde! Fetiţa cu masca tricoloră

Colecţie: Cărţi pentru Copii

În curs de apariţie

Oare cum arată un campion? Crezi că l-ai recunoaşte dacă l-ai întâlni pe stradă? Fă cunoştinţă cu Brânzica şi descoperă cum a încolţit campioana mondială de astăzi într-un copil obişnuit. Fetiţa care a cucerit în cele din urmă aurul olimpic umbla mai mereu cu părul zbârlit şi cu genunchii juliţi, la fel ca tine. Avea părinţi iubitori, un frate mai mare care o şicana întruna, ba chiar şi o căţeluşă blândă şi înţeleaptă, care o asculta cu răbdare de fiecare dată când se văita de teme. Îi plăcea grozav să joace şotronul, frunza şi elasticul cât era ziua de lungă şi nu refuza niciodată o ciocolată. Mai avea şi tot felul de frici, din pricina cărora plângea din când în când, dar pe care şi le învingea mereu! Citeşte-i peripeţiile şi vei afla cum a crezut, cum a muncit, cum a luptat şi cum a făcut tot ce a fost în stare ca să îşi împlinească visul. Vei afla de ce anume ai nevoie pentru ca şi povestea ta să devină povestea unui campion!

Kaliaha Volha

Primul jurnal al copilului tău – pentru fetiţe

Preţ: 53 lei

Apărută

Naşterea unui copil schimbă totul în viaţa unei familii. Începând de acum, fiecare eveniment important – mai mare sau mai mic – din viaţa fetiţei voastre va fi un moment pe care o să vi-l amintiţi şi de care să vă bucuraţi întotdeauna. Ilustraţiile splendide fac din acest jurnal o modalitate excelentă pentru a colecţiona toate informaţiile, amintirile şi emoţiile primilor trei ani de viaţă ai fiicei voastre. Această carte de amintiri are pagini special gândite pentru voi, unde puteţi păstra fotografiile, felicitările şi amintirile voastre preferate.

Kaliaha Volha

Primul jurnal al copilului tău – pentru băieţei

Preţ: 53 lei

Apărută

Naşterea unui copil schimbă totul în viaţa unei familii. Începând de acum, fiecare eveniment important – mai mare sau mai mic – din viaţa fetiţei voastre va fi un moment pe care o să vi-l amintiţi şi de care să vă bucuraţi întotdeauna. Ilustraţiile splendide fac din acest jurnal o modalitate excelentă pentru a colecţiona toate informaţiile, amintirile şi emoţiile primilor trei ani de viaţă ai fiicei voastre. Această carte de amintiri are pagini special gândite pentru voi, unde puteţi păstra fotografiile, felicitările şi amintirile voastre preferate.

Adina Rosetti

Ilustraţii: Livi Coloji

Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în ţara cuvintelor anapoda

Colecţie: Cărţi pentru copii

Preţ: 52 lei

Apărută

Anton se ceartă tot timpul cu sora lui mai mare şi foloseşte cuvinte… nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume a vorbelor cu adevărat anapoda, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, generând o realitate bramburită în care se întâmplă tot soiul de ciudăţenii. Oamenii îndeasă mâţele-n saci, la restaurant se servesc răbdări prăjite, pupezele de neam ales poartă colac, iar copiii se joacă de-a despicatul firului în patru şi de-a tăiatul frunzei la câini.

Împreună cu noii săi prieteni – Maţe-Fripte, Zgârie-Brânză şi Linge-Blide –, Anton porneşte în căutarea conducătorului Ţării Cuvintelor Anapoda. Numele lui este Teleleu Tănase şi este un conducător la fel de bramburit ca toţi ceilalţi locuitori, dar singurul care ar putea să-l ajute să găsească drumul înapoi spre casă. Cei patru prieteni vor trece prin cele mai neobişnuite aventuri, în acea ţară cu totul pe dos, dar plină de haz, unde cele mai importante lucruri se învârt în jurul cuvintelor.

Adaptare de Maggie Testa

App-ventura epică a lui Gene

Colecţie: Emoji

Preţ: 33 lei

Apărută

Gene e un Emoji a cărui treabă e să fie doar ¨mneah¨. În schimb, el simte tot felul de emoţii! Poate învăţa să şi accepte adevăratele sentimente? Află din această carte, în care găseşti şi un set de abţibilduri Emoji.

Adaptare de Cordelia Evans

Titlu: Emoji – Evadarea

Colecţie: Emoji

Preţ: 30 lei

Apărută

Toată lumea o ştie pe Rebela – un Emoji super isteţ care îşi poate croi oriunde drum printre coduri. Dar e ceva mai mult la Rebela decât vede ochiul? Totuşi, ce e sub fes?

Emoji – Enciclopedia

Colecţie: Emoji

Preţ: 33 lei

Apărută

Vrei să ştii care-i treaba cu Emoji? Fă o vizită în lumea Emoji cu ajutorul acestui ghid. Întâlneşte-i pe Emoji, apoi fă înconjurul Textopolisului şi treci pe la Bate Palma pentru a i auzi câteva dintre cele mai amuzante glume. Învaţă bazele programării de la Rebela (dar asigură-te că stai departe de Robo Anti-Viruşi!). La sfârşit, Gene o să te ajute să descoperi cu care dintre Emoji semeni cel mai mult – eşti un Mneah? Sau poate semeni mai mult cu Flamenca? În orice caz, nu-ţi vei dori să ratezi acest ghid minunat cu chestionare, glume şi cadre din film.

Emoji – Cum să fii curajos şi să-ţi exprimi emoţiile

Colecţie: Emoji

Preţ: 33 lei

Când un Emoji încearcă să şi schimbe felul de a fi, totul devine o app ventură epică! Fanii nu vor dori să rateze această extraordinară şi plină de aventură repovestire a filmului.

Emoji – Cartea cu jocuri

Colecţie: Emoji

Preţ: 32 lei

Carte de colorat şi cu activităţi bazate pe fascinanta lume Emoji.