Festivalul, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Ion Creangă, propune o selecţie de evenimente care include spectacole de teatru din repertoriul teatrelor din Capitală şi din provincie, dar şi spectacole produse de companii independente, concerte de jazz, swing şi muzică de promenadă, recitaluri, demonstraţii, şi ateliere susţinute de artişti plastici şi meşteşugari.
În zona Aleii Platanului (în perimetrul delimitat de Intrarea Rigas, Piaţa Valter Mărăcineanu şi Lacul Cişmigiu) este anunţat un „Caleidoscopul cultural” care include animaţie stradală în costume de epocă, expoziţii care surprind farmecul perioadei Belle Époque şi nu numai, conferinţe, tururi ghidate şi o instalaţie interactivă care aduce laolaltă fragmente din Bucureştiul de altădată şi de astăzi, spun organizatorii.
Din programul teatral al acestei ediţii fac parte spectacolele „Magic Naţional” de la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, „…Escu” de Tudor Muşatescu, de la Teatrul Mic, „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, în varianta Teatrului Tony Bulandra, Târgovişte, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, de la Teatrul Municipal Ariel, Râmnicu Vâlcea, „Slugă la 5 stăpâni” de Mihai Gruia Sandu, montat la UNATC „I.L. Caragiale”, spectacolele „Gunoierul” de Mimi Brănescu, „Căldură? Mare?”, după I.L.Caragiale şi „The Fly”, spectacol-concert cu Marius Vernescu şi Alexandru Pribeagu.
Pe Scena Mică din Parcul Cişmigiu sunt programate concerte care aduc în faţa publicului acorduri jazz şi swing, fado şi tango în cheie modernă, alături de Irina Sârbu, Mircea Tiberian şi Nadia Trohin, Adrian Nour & Trio Zamfirescu, Bianca Mihai, Alex Ştefănescu sau Marthin Marcos. Pentru reinterpretarea folclorului sunt invitaţi muzicieni ca Marius Mihalache sau Adrian Naidin.
Citeşte continuarea pe Mediafax.