Ghidul micului astronom prin Univers", de Adrian Şonka, o carte de astronomie pentru copii şi restul lumii, cu informaţii la zi din acest domeniu, dar şi cu umor, este lansată la Editura Nemi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Nemira.
Adrian Şonka este astronom de mai bine de 20 de ani şi, în prezent, observă asteroizi şi planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” şi cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ţine cursuri de astronomie la Observator, Fundaţia Calea Victoriei, în şcoli, librării, oriunde găseşte alţi oameni pasionaţi care vor să afle mai multe. A făcut studii de fizică şi comunicare, dar, pentru că în România astronomia nu se învaţă în şcoală, cele mai multe lucruri le-a învăţat singur, din pasiune. În prezent, lucrează la o teză de doctorat ce are ca subiect asteroizii care au la bază curenţi de meteori, scrie
Mediafax.
În volumul de la Nemi, specialistul răspunde întrebărilor despre Univers şi provoacă dorinţa cititorului de a afla şi mai multe lucruri despre misterele acestuia.
„Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii şi restul lumii” este un volum pentru care concepţia grafică şi ilustraţiile au fost realizate de Adnan Vasile, completând textele lui Adrian Şonka. În plus sunt incluse imagini NASA, hărţi astronomice, ca şi grafice realizate de autor. „Ghidul micului astronom prin Univers” s-a dorit a fi o carte în acelaşi timp prietenoasă, dar şi documentată, scrisă şi ilustrată atât amuzant, cât şi inteligent, arată editura.
„Cel mai frumos lucru despre Univers este că îl poţi vedea. De fapt, nu doar îl poţi vedea, ci chiar faci parte din el. Astronomia îţi permite nu doar să vorbeşti despre stele şi planete, ci şi să le vezi. Să vezi cum se schimbă, cum se mişcă şi cum mereu te surprind. O poţi face prin telescopul tău, al unui observator astronomic sau prin ochii sondelor spaţiale lansate de oameni care au fost cândva ca tine: dornici de a afla mai multe. Să facem puţină ordine în Univers. Nu vom aspira cometele şi asteroizii, ci vom încerca să ne găsim locul în acest imens loc de joacă”, scrie astronomul Adrian Şonka.
Laura Câlţea, redactor-şef Nemi, arată cât de spectaculoasă poate să fie descoperirea: „L-am cunoscut pe Adrian Şonka la un curs de astronomie şi am fost cucerită atât de umorul, cât şi de cunoştinţele lui. De aici a pornit ideea de a lucra împreună la o carte pentru copii dedicată micilor exploratori curioşi să înţeleagă cât mai multe din tainele Universului. A fost o surpriză şi pentru noi să ne dăm seama că am lucrat mai bine de un an la o carte de astronomie pentru copii, iar ce a ieşit a fost o carte «pentru copii şi restul lumii». Este foarte bună pentru o introducere în astronomie, atât pentru cei care sunt pasionaţi, cât şi pentru cei care nu au mai citit astfel de cărţi, indiferent de vârstă. Vă invit aşadar să porniţi alături de Adrian Şonka în această călătorie prin Univers. Vor urma şi altele”.
Cartea poate fi în prezent precomandată pe nemira.ro şi toate comenzile făcute până pe 25 august vor fi însoţite de autograful autorului.
„Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii şi restul lumii”, de Adrian Şonka, va intra în librării la jumătatea lunii septembrie.