„Biblia pierdută”, apărut la editura RAO, a devenit cel mai vândut roman românesc din ultimele decenii, cu peste 160.000 de exemplare, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Cel de-al doilea roman al lui Igor Bergler, „Testamentul lui Abraham”, a depăşit deja pragul de 100.00 de exemplare vândute, estimându-se că, în următorul an, va depăşi „Biblia pierdută”, iar, în felul acesta, Igor Bergler îşi bate propriul record.
Ambele volume au câştigat cel mai important premiu la Târgul Gaudeamus, în 2015, respectiv 2017, cel pentru cea mai dorită şi cea mai vândută carte, relatează Mediafax.
Volumul „Biblia pierdută” şi-a început şi cariera internaţională. Cu drepturile cumpărate în 30 de ţări, inclusiv de cel mai mare grup editorial din lume, Penguin Random House, prima ţară care s-a grăbit să îl lanseze a fost Rusia, iar, în acest moment, se bucură de un mare succes în întreg spaţiul ex-sovietic, care citeşte în limba lui Tolstoi.
Ţările în care urmează să apară în acest an, sunt, în ordine cronologică, Serbia (editura Vulkan), Italia (la editura lui Umberto Eco, La Nave di Teseo), Spania şi America Centrala şi de Sud (Penguin Random House), restul urmând să publice bestellerul autorului roman în 2019.
În mai puţin de două luni va apărea şi cea de-a treia carte a lui Igor Bergler, intitulată „6 poveşti cu draci”, tot la editura Litera.
„6 poveşti cu draci” este o carte scrisă în afara seriei „Charles Baker”. Următoarea carte din serie, „Minciuna lui Michelangelo”, este programată să apară în toamna lui 2019, la aceeaşi editură Litera.
Despre „Testamentul lui Abraham”, criticul de artă român Pavel Şuşară declară că este „dovada supremă că bibliotecile nu ard niciodată, că fascinantele naraţiuni disparate, de la mitologie la Cervantes, de la romanul gotic la neoromantismul lui Stevenson, de la Borges la Eco şi de la imaginarul oculto-conspirativ la fervoarea hermeneutică, pentru începători, a lui Dan Brown, se înscriu într-o Mare Naraţiune care se sprijină, la rândul ei, pe întreaga memorie a umanităţii. Parodia şi satira, aluzia subversivă şi interogaţia gravă, ţesătura epică, de o acurateţe geometrică aproape monstruoasă, imaginarul baroc, frisonul magico-metafizic devin, în mâinile lui Igor Bergler, arme paradoxale: devastatoare şi fascinante în acelaşi timp. Tensiunea la cote maxime a unei epici insaţiabile, din care orice evadare devine imposibilă, îi imprimă cititorului până şi ritmul respiraţiei prin fraza alertă, cinematografică. Sumă a tuturor bibliotecilor, noua Bibliotecă a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruieşte, fecundează şi reconstruieşte întreaga istorie. Printr-o arhitectură unică şi irepetabilă. De vreo 700 de pagini: «Testamentul lui Abraham»”.
„Roman poliţist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, «Testamentul lui Abraham» este, în opinia mea, o carte extraordinară. Cu această carte, mai mult chiar decât cu «Biblia Pierdută», Igor Bergler dovedeşte că e un scriitor extraordinar. Şi nu numai pentru literatura română”, spune, la rândul ei, traducătoarea în limba engleză a celor două romane, Jean Harris.