Home » Cultură » Templierii defilează în iulie la Festivalul Internaţional al Cavalerismului de la Rucăr

Templierii defilează în iulie la Festivalul Internaţional al Cavalerismului de la Rucăr

Templierii defilează în iulie la Festivalul Internaţional al Cavalerismului de la Rucăr
Publicat: 14.06.2018
Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Cavalerismului se desfăşoară în perioada 6 - 8 iulie, la Rucăr, în judeţul Argeş, şi este dedicat unui secol de Românie modernă, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Ordinul Cavalerilor Templieri ai Sfântului Bernard şi Ordinul Ospitalier al Cavalerilor Sfântului Ioan, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş sunt organizatorii evenimentului care va reuni participanţi din întreaga Europă, membri ai ordinelor cavalereşti şi nu numai. Potrivit organizatorilor, scopul Festivalului Internaţional al Cavalerismului este de a oferi o alternativă turistică şi culturală cu un caracter unic în peisajul manifestărilor de gen, scrie Mediafax.

„Culoarul Rucăr-Bran, spaţiu generos de confluenţă şi convergenţă culturală pentru întreg teritoriul românesc, a constituit, de-a lungul istoriei o adevărată axă de circulaţie, pentru oameni, mărfuri, dar mai ales pentru idei şi cunoaştere. Străveche vatră de istorie, binecuvântată cu un peisaj spectaculos, oameni deosebiţi şi cu o încărcătură culturală absolut unică, zona Rucăr se dezvăluie vizitatorului iubitor de natură, cultură şi tradiţie autentică şi se reinventează permanent. Scopul festivalului este acela de a fixa această zonă ca reper în itinerariile turistice şi sentimentale, realizând conexiunea dintre idealurile cavalereşti şi necesităţile de dezvoltare sustenabilă ale localităţii şi împrejurimilor. Din 2015, localitatea Rucăr a dobândit calitatea de Capitală a Ordinelor Cavalereşti Unite, an de an, festivalul bucurându-se de o participare din ce în ce mai numeroasă”, se arată în comunicat.

Festivalul are deviza „Centenar – 100 de ani de la înfiinţarea Statului Român Modern”. Peste 500 de membri ai unor ordine cavalereşti ca Ordo Equestri Sancti Bernardus, Ordo Hospitalium Equestrium Sancti Johannis, Ordo Teutonicus Herman Von Salza, Venerabilis Ordo Sancti Sepulchri sau Ordo Equestris Vini Europae sunt anunţaţi printre participanţii la ediţia din acest an a festivalului.

Descris ca un „pelerinaj prin spirit şi rugăciune, dedicat celor 100 de ani de Românie modernă”, evenimentul include ca moment central seria de manifestări de pe 7 iulie, când, începând cu ora 21.39, sunt programate „Aprinderea flăcării sacre a Creaţiei” şi „Parada Ordinelor Cavalereşti”, pe traseul Rucăr – Centru/Suseni/Parcul Podişor şi, începând cu ora 23.18, „Rugăciunea Cavalerilor”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase