Oscarurile italiene au un mare câştigător în 2018: „Ammore a malavita”

23 03. 2018, 11:00

Lungmetrajul „Ammore a malavita/ Love and Bullets”, de fraţii Manetti, un musical despre mafia italiană a cărui acţiune are loc în Napoli, a mai primit premiile pentru cel mai bun cântec („Bang bang”), cea mai bună coloană sonoră (David va a Pivio şi Aldo De Scalzi), cele mai bune costume (Daniela Salernitano) şi cel mai bun rol secundar feminin (Claudia Gerini). Filmul era considerat favorit, cu 15 nominalizări, potrivit Mediafax.

Într-o ediţie dedicată mişcărilor împotriva discriminării şi hărţuirii femeilor la locul de muncă au strălucit, de asemenea, pe scenă doi oaspeţi internaţionali, regizorul american Steven Spielberg, care a primit un premiu pentru întreaga carieră, şi actriţa americană Diane Keaton, recompensată cu un David di Donatello special.

Spielberg, recompensat cu patru premii Oscar, a mulţumit pe scenă „legendarilor maeştri ai cinematografiei italiene care l-au inspirat pe parcursul vieţii”.

La aceeaşi gală, Jonas Carpignano a primit premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul „A Ciambra”, produs de Martin Scorsese, recompensat şi cu trofeul pentru cel mai bun montaj.

Actorii Jasmine Trinca şi Renato Carpentieri au fost recompensaţi cu trofeele pentru cele mai bune roluri principale, cele din lungmetrajele „Fortunata”, respectiv „La tenerezza”, în timp ce Giuliano Montaldo („Tutto quello che vuoi”) a fost premiat cu David di Donatello pentru cel mai bun rol secundar masculin.

De asemenea, Donato Carrisi a primit premiul David di Donatello pentru cel mai bun regizor debutant, pentru lungmetrajul „La ragazza nella nebbia”, în timp ce Susanna Nicchiarelli şi-a adjudecat trofeul pentru cel mai bun scenariu original, pentru „Nico, 1988” – premiat şi pentru cel mai bun machiaj şi cele mai bune coafuri.

Totodată, lungmetrajul „Napoli Velata” a primit premiul pentru cea mai bună imagine (Gian Filippo Corticelli), „Gatta Cenerentola”, pentru cele mai bune efecte speciale, „Sicilian Ghost Story”, pentru cel mai bun scenariu adaptat, iar Anselma Dell’Olio, pentru cel mai bun documentar, „La lucida follia di Marco Ferreri”.

Nu în ultimul rând, cel mai bun film european a fost desemnat „The Square”, de Ruben Östlund, în timp ce premiul David di Donatello pentru cel mai bun film străin a fost primit de „Dunkirk”, de Christopher Nolan.

Cea de-a 62-a gală de decernare a premiilor David di Donatello a fost organizată miercuri seară, la Roma, fiind difuzată în direct de televiziunea Rai 1.