Home » Cultură » Connie Sawyer, cea mai vârstnică actriţă din lume încă în activitate, a decedat la 105 ani

Connie Sawyer, cea mai vârstnică actriţă din lume încă în activitate, a decedat la 105 ani

Connie Sawyer, cea mai vârstnică actriţă din lume încă în activitate, a decedat la 105 ani
Publicat: 23.01.2018
Connie Sawyer, cea mai în vârstă actriţă din lume încă în activitate, care a jucat în filme alături de actori celebri, de la Frank Sinatra la James Franco, a murit la 105 ani, în Los Angeles, informează hollywoodreporter.com.

Actriţa americană, care a debutat la 18 ani şi avea peste 140 de roluri la activ, majoritatea de mică dimensiune, a murit la sfârşitul săptămânii trecute, în azilul dedicat artiştilor în care locuia, Motion Picture & Television Country House, din Woodland Hills, Los Angeles, scrie Mediafax.

Pe numele real Rosie Cohen, actriţa s-a născut pe 27 noiembrie 1912. La 19 ani, s-a mutat la New York, unde a fost actriţă şi dansatoare în cluburi de noapte şi de vodevil.

În 1948, după ce şi-a schimbat numele în Connie Sawyer, a debutat pe Broadway, alături de Morey Amsterdam, în comedia „Hilarities”, de Garson Kanin.

Pe când se apropia de vârsta de 50 de ani, Sawyer a primit un rol de beţivă în comedia lui Frank Capra „A Hole in the Head” (1959), unde a jucat cu Frank Sinatra şi Edward G. Robinson.

Connie Sawyer a jucat ulterior în seriale celebre, precum „Starsky and Hutch”, „Seinfeld”, „Will and Grace”, „ER”, „NCIS : Los Angeles”, iar una dintre ultimele sale apariţii a fost în serialul „Ray Donovan”.

De asemenea, a jucat în filme precum „Pineapple Express” (2008), alături de James Franco, şi în „Dumb and Dumber” (1994), alături de Jim Carrey,

Sawyer a mai jucat în filmul lui Rob Reiner „When Harry Met Sally” (1989), precum şi în „The Way West” (1967), „True Grit” (1969), „Bob & Carol & Ted & Alice” (1969), „The Man in the Glass Booth” (1975), „Oh, God!” (1977), „Foul Play” (1978), „Out of Sight” (1998), „Something’s Gotta Give” (2003).

În urmă cu câteva luni, actriţa declara pentru revista People: „Nu sunt multe persoane care au 105 ani. Spun mereu că trebuie să te mişti, să nu rămâi pe canapea. Înainte, înotam, jucam golf. Mă mişcam tot timpul şi aveam noroc. Şi apoi părinţii mei au fost longevivi. Tata a murit la 91 de ani, iar mama a murit la 89, au avut gene bune”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase