Filmul, realizat de Marius Th Barna după scenariul lui Bogdan Ficeac, prezintă şi decriptează situaţiile sociale, mentalităţile, motivaţiile care determină o creştere a agresivităţii şi a manifestărilor violente în contemporanietatea autohtonă, scrie Mediafax.
Filmul îşi propune să descopere şi să dezvăluie adevăruri nespuse, crude, dar esenţiale pentru realitatea înconjurătoare. Sunt prezentate întâmplări, profiluri de agresori, profiluri de victime, momente în care se înregistrează un flux mare de evenimente, tipologii ale cazurilor de violenţă, analize şi opinii ale specialiştilor – criminalişti, sociologi, psihologi, politologi – referitoare la cauzele agresivităţii, la dinamica acesteia în contextul social actual, confesiuni despre propriile frustrări, momente de enervare, cazuri de violenţă extremă, chiar omucideri.
Toate acestea conturează imaginea unui flagel în continuă expansiune şi transformare, ce ameninţă funcţionarea normală a mecanismelor societale şi creează factori de stres suplimentari, adesea insuportabili, pentru fiecare dintre noi. Documentarul urmăreşte mai multe capitole: familia, oraşul, suporterii, şcoala, marginalii, judecaţii, „stăpânii” şi „sclavii”, relevând astfel o gamă foarte largă de experienţe, multe traumanizante, urmărind destine ce se intersectează pe parcursul demantelării diverselor tipuri de violenţă, de la cea domestică până la cea profesională. Documentarul se doreşte a fi un îndemn la reflecţie pentru deplina conştientizare a unui fenomen ce se insinuează tot mai brutal în viaţa de zi cu zi, cu consecinţe dintre cele mai dramatice, ameninţând să scape de sub control.