Home » Cultură » Istoricul Zoe Petre a murit. Avea 77 de ani

Istoricul Zoe Petre a murit. Avea 77 de ani

Istoricul Zoe Petre a murit. Avea 77 de ani
Publicat: 01.09.2017
Zoe Petre, istoric, publicist şi om politic român, a murit, vineri, la vârsta de 77 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internată de mai mult timp.

„În această dimineaţă a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, Profesorul nostru admirat şi iubit. Despre ceea ce a însemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenţi şi colegi vom depune mărturie, cu recunoştinţă şi emoţie, întotdeauna. Sit Tibi Terra Levis”, este mesajul postat pe Facebook, vineri dimineaţa, de Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei.

Zoe Petre, în vârstă de 77 de ani era internată în stare gravă, de mai mult timp, pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Capitală, scrie Mediafax.

Zoe Petre era istoric, specializată în istoria anitică, publicist şi om politic român. În perioada 1990-1996 a fost decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Între 1996-2000, în mandatul Emil Constantinescu, a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial pentru politică internă şi externă.
 


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase