Canalul de YouTube Epic Wildlife prezintă nouă dintre cele mai bizare şi înfricoşătoare criptide, creaturi a căror existenţă nu este dovedită, dar există indicii, poveşti şi legende locale care le descrie existenţa.
Ebu Gogo
Creaturi mici humanoide din Indonezia. „Ebu” înseamnă „bunică”, iar „gogo” înseamnă „cel care mănâncă tot”. Se spune că furau mâncare şi copii, lucru care a dus la extincţia lor.
Umbre
Mulţi dintre noi am avut cel puţin o dată în viaţă impresia că vedem ceva cu coada ochiului, ca o umbră evazivă. Acest fenomen este des întâlnit iar formele şi legendele se mulează pe cultura locului.
Vârcolac
Multe legende cu vârcolaci provin din nord-estul Angliei. Sunt descrişi ca fiind de 2,5 metri, fiind un hibrid între om şi lup.
Viermele din Deşertul Gobi
Viermele are o lungime de mai mult de doi metri şi are o culoare roşie. Se spune că emană un acid atât de puternic încât poate omorî un om pe loc.
Nunda
Nunda este descrisă ca fiind o felină imensă de mărimea unui măgar a cărei „existenţă” este în Tanzania. Oamenii au fost şocaţi de dimensiunea imensă a urmelor pe care le-au găsit, fiind singurul indiciu al existenţei, alături de victimele sale.
Almas
Aceste criptide humanoide seamănă foarte mult cu Neanderthalii. Se spune că trăiesc în Munţii Caucaz şi Munţii Pamirs din Asia Centrală. Sunt foarte apropiate de oameni, cu excepţia că nu pot vorbi.
Nandi
Se spune că este un urs imens care provine din estul Africii, şi a fost observat de colonişti în secolul XX. Ultimul urs de pe continent a dispărut în 1870, deci această prezenţă este cel puţin bizară.
Păsări gigantice
Numite şi thunderbirds, acestea sunt păsări gigantice, ale căror prezenţă a fost descrisă în mai multe locuri de-a lungul timpului. Se spune că anvergura aripilor era mai mare de 4 metri.
Omul-capră
Numit şi goatman, această creatură a fost asociată cu folclorul multor civilizaţii, din Grecia antică (satiri), în Americi, în special în Louisiana. Există multe variaţii ale acestei creaturi, desigur, imaginea unui om-ţap este asociat cu Diavolul şi/sau Bafomet.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Despre monştrii adâncurilor şi enigmele lumii animale
Balaurul dobrogean: cel mai mare şarpe din România şi monştrii din basmele noastre
Balaurul Bondoc, vedeta unei expoziţii unice în România la Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului