Cărţile care vor apărea în 2017
Colecţia Babel de literatură străină, coordonată de Dana Ionescu va cuprinde cărţile: „Floarea albastră”, de Penelope Fitzgerald, un roman despre viaţa faimosului poet Novalis. „Zeii tangoului”, de Carolina De Robertis, o poveste emoţionantă despre pasiunea pentru tango a unei tinere de 17 ani.
Citeşte şi TOP 10. Cărţi şi autori din toate timpurile
Colecţia Yorick de arte ale spectacolului, coordonată de Monica Andronescu, ca cuprinde cartea „Teatrul asupriţilor”, de Augusto Boal, o traducere în premieră în România a cărţii-canon despre teatru ca practică socială, iar pe de altă parte, se pregăteşte o ediţie nouă şi adăugită Bricabrac, scrisă de regizorul Lucian Pintilie, un document extraordinar despre culisele teatrului şi filmului.
Colecţia Nautilus SF&F, coordonată de Ana Nicolau, va cuprinde: seria „Outlander”, de Diana Gabaldon, continuă cu romanele Cercul de piatră şi Drums of Autumn, seria de autor dedicată fraţilor Arkadi şi Boris Strugaţki care continuă cu volumele „Lunea începe sâmbăta” şi „Picnic la marginea drumului”, seria Pământul lung, de Terry Prattchett şi Stephen Baxter, continuă cu „The Long War”, seria „Revelation Space”, de Alastair Reynolds, un space-opera despre pericolele călătoriei în spaţiu.
Alte cărţi cu subiect ştiinţifico-fantastic sunt: „Central Station”, al tânărului scriitor israelian Lavie Tidhar, un roman science fiction pasionant despre călătoriile interstelare; „Armada, de Ernst Cline”, autorul romanului-cult „Ready Player One”, descrie o invazie extraterestră ce poate fi oprită pe ritumuri de rock, cu multe referinţe la francize SF îndrăgite, ca Star Wars şi Star Trek; „Aurora”, de Kim Stanley Robinson, roman cu care autorul revine la teme hard-SF precum inteligenţa artificială şi efectele călătoriei spaţiale asupra oamenilor; O nouă ediţie a de povestirilor scrise de Ted Chiang, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori de science fiction din lume. Din volum face parte şi „Povestea vieţii tale”, care a inspirat filmul „Arrival”; Trilogia Omul arămiu, de Robin Hobb se încheie cu romanul „Fool’s Fate”; În seria „Witcher”, de Andrzej Sapkowski apare a treia carte şi primul roman: „Blood of Elves”; „Uprooted”, cel mai nou roman al lui Naomi Novik, câştigător al premiilor Nebula şi Locus în 2016, o carte în stilul poveştilor slavice, cu nenumărate referinţe la basme europene cunoscute.
„A natural history of dragons”, de Marie Brennan, pentru iubitorii de lumi fantastice, despre o lume în care dragonii sunt creaturi demult dispărute, iar o femeie de viţă nobilă, zoolog specializat în dragoni, porneşte într-o expediţie care ar putea schimba tot ce se ştie despre aceste creaturi.
Seria „Shades of Magic”, de V.E. Schwab începe cu romanul „A darker shade of magic”: o poveste în care există patru lumi şi numai câţiva pot călători între acestea: Londra Roşie, unde magia este apreciată şi respectată. Londra Gri este cea obişnuită, în care magia nu există. Londra Albă este o lume periculoasă, în care oamenii luptă să controleze magia. Iar despre Londra Neagră nimeni nu vorbeşte…
Sursa: Mediafax