Unii dintre noi au fost nevoiţi să locuiască, în perioada de studenţie, într-un cămin. Unora, această perioadă le trezeşte amintiri plăcute, iar altora – nu tocmai plăcute. În orice caz, pentru toţi a fost o primă experienţă de viaţă independentă. Pentru că a sosit vremea reînceperii cursurilor universitare, am decis să vă arătăm în ce condiţii trăiesc studenţii în diferite ţări ale lumii.
Africa de Sud – Căminul studenţesc Mill Junction din Johannesburg
În oraşul Johannesburg din Africa de Sud locurile de cazare a studenţilor sunt insuficiente, de aceea autorităţile au luat decizia de a transforma spaţiul unor lifturi vechi în camere de locuit. Astfel, în clădirea de 10 etaje au apărut multe camere confortabile.
Foto:domusweb.it
Australia – Căminul studenţesc Burton & Garran Hall din oraşul Canberra
Burton & Garran Hall din oraşul australian Canberra este doar unul din cele 15 cămine studenţeşti pe care le deţine Universitatea Naţională Australiană. Studenţii au ce să aleagă, iar locurile sunt suficiente pentru toţi.
Foto:anu.edu.au
Cuba – Căminul pentru studenţii străini din Havana
Clădirea căminului pentru studenţii străini al Universităţii din Havana seamănă mai mult cu o casă decât cu un spaţiu de cazare a studenţilor. De asemenea, aceasta este păzită 24 de ore din 24 de către un agent de securitate.
Foto:studyabroad.arcadia.edu
SUA – Căminul Universităţii Brandeis din Boston, statul Massachusetts
Unul din căminele Universităţii Brandeis din oraşul american Boston este situat pe teritoriul castelului Usen Castle, construit în anul 1928. Acesta se află în Registrul Naţional al Locurilor Istorice şi este cea mai veche clădire din campusul universităţii.
Foto:12ilcatbrown.blogspot.com
Olanda – Căminul studenţesc al Universităţii Twente din Enschede
O trăsătură distinctivă este peretele de escaladă înalt de 30 de metri de pe una din clădirile din campusul studenţesc al Universităţii Twente. În căminele studenţeşti din acest campus locuiesc aproximativ 2.000 de studenţi.
Foto:utwente.nl
Sursa: rador.ro