Potrivit organizatorilor, a fost expusă pentru prima oară publicului din România o colecţie rară de heliogravuri cu desene ale pictorului Vincent Van Gogh. Sunt 40 de astfel de lucrări expuse în două săli.
“Pentru noi este unul dintre cele mai reuşite proiecte, pentru că am reuşit să aducem pentru prima dată, cumva să transformăm Castelul Cantacuzino dintr-un loc istoric acum îmbogăţit cu foarte multă artă. Ideea a pornit de la o serie de heliogravuri realizate în 1892, o colecţie veche, rară, realizată în Olanda. Am observat aceste heliogravuri, ni s-au părut interesante şi am vrut să facem ceva ce nu s-a realizat până acum în Romania, pentru Van Gogh”, a declarat Mihaela Cristea, art manager.
Turiştii păşesc prima oară în lumea lui Vincent Van Gogh la etajul castelului, în galeria de artă, unde sunt două săli amenajate pentru expunerea heliogravurilor. Acestea sunt realizate în alb şi negru şi unele dintre ele au reprezentat schiţele unor tablouri devenite ulterior celebre. Apoi, turiştii au parte de o altă surpriză: sălile interactive.
Foto:telegrama.ro
“Toate lucrările care au fost aduse provin din Germania, iar operele interactive au fost realizate de companii din România. Am făcut o expoziţie în care am combinat ceea ce înseamnă modern, tehnologie şi clasic. Astfel, expoziţia se desfăşoară pe două planuri. În primul rând, avem ocazia să vedem partea clasică a artistului, în care observăm heliogravurile şi apoi îl descoperim în lumea lui colorată – sălile interactive debordează de cromatică“, a mai precizat Mihaela Cristea, art manager.
Potrivit organizatorilor, în partea interactivă, sunt amenajate trei săli, peste 300 de flori ale soarelui sunt animate şi “dansează” pe podea, în ritmul paşilor vizitatorilor. Apoi, a fost montată şi o hologramă a lui Vicent Van Gogh, iar stelele, cerul şi vârtejurile din opera “Starry Night” oferă un spectacol fascinant în sala special creată pentru această lucrare.
Aceasta este cea de-a patra expoziţie importantă de artă realizată la Castelul Cantacuzino.
Citeşte continuarea articolului pe mediafax.ro
Vă mai recomandăm şi: ”Parcul Monştrilor”, grădina bizară unde sculpturile înfricoşătoare surprind vizitatorii – GALERIE FOTO
Cum arată primul camping de lux din România şi ce servicii oferă – FOTO
Patru români vor intra în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung „maraton” de padel