CARTEA DE ISTORIE: Din înaltul cerului în beciurile Securităţii
Cronica de carte:
Securitatea comunistă le-a urmărit şi hăituit cu obstinaţie pe aceste femei curajoase – curajul lor nu era compatibil cu regimul. Hotărât lucru: scrisă cu emoţie, cu înţelegere, este una dintre cele mai frumoase cărţi ale începutului de an.
Citeşte şi Cum văd chinezii lumea. Harta stereotipurilor: ”De ce îl urăsc germanii în continuare pe Hitler?”
„Am citit manuscrisul acestei cărţi cu sufletul la gură. Am rămas uimit să constat că în arhivele fostei Securităţi se află atât de multe informaţii despre primele aviatoare ale României. Autorul a făcut o cercetare aprofundată şi a reuşit să pună în pagină o poveste care va trezi în orice cititor o emoţie puternică. Recomand această cate tuturor!” (Prof. univ. dr. Valeriu Avram)
„O carte, o scriere atentă, aspru gândită, dar delicat scrisă: ca o povestire, ca o înşiruire cuminte, când s-a putut, blândă, când nu-nu!” (Cornel Marandiuc).
„Cartea «Aviatoarele României» este o lucrare excepţională şi pentru că reuşeşte să îmbine perfect rigurozitatea ştiinţifică cu popularizarea istoriei. Sunteţi preocupaţi de istoria aviaţiei? De istoria României postbelice? De metodele Securităţii de anchetă şi de racolare a informatorilor? De istoria feminismului în România? De rezistenţa anticomunistă din primii ani postbelici? Poate sunteţi pasionaţi de biografiile extraordinare ale unor oameni senzaţionali. Poate sunteţi un mare iubitor de roman poliţist sau de război. Sunteţi poate un student la chimie sau un elev de liceu care vrea să-şi omoare plictiseala văratică. Indiferent în care categorie aţi fi, veţi găsi, cred, în «Aviatoarele României» o lectură pasionantă şi incitantă.” (Dr. Elena Dragomir)
Textul integral al acestei recomandări de lectură este disponibil aici.